Νέκος: «Μας έλειψαν οι αγωνιστικοί χώροι»

Metrosport Team10 Απριλίου 2021

Πλούσια είναι η καριέρα του Γιώργου Νέκου στα γήπεδα με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του. Σε ηλικία 15 ετών κατέκτησε τον πανελλήνιο τίτλο με την μικτή παίδων της ΕΠΣΜ έχοντας συμπαίκτες μεταξύ άλλων τους Γεροντίδη, Διαμαντίδη, Λαγό, Στέλιο Ηλιάδη. Στη συνέχεια κλήθηκε στην Εθνική Παίδων και Νέων και έγινε επαγγελματίας στον Ηρακλή χωρίς όμως να πάρει την ευκαιρία της συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής. Πολλές ανόδους είχε στη συνέχεια με ομάδες που αγωνίστηκε  ενώ πλέον φορά τη φανέλα του Ατρόμητου Ν. Φιλαδέλφειας.

 Για την 30χρονη παρουσία του στα γήπεδα καθώς ξεκίνησε από έξι ετών αλλά και την κατάσταση με τον κορωνοιό επισήμανε:

 «Αυτό που περνάμε είναι κάτι πρωτόγνωρο. Εμείς έχουμε γαλουχηθεί με το ποδόσφαιρο από μικρά παιδιά. Μας έλειψαν οι αγωνιστικοί χώροι, είναι η ψυχοθεραπεία μας, είναι τρόπος ζωής, αλλά πάνω από όλα είναι η υγεία».

 Ποια μπορεί να είναι η συνέχεια;

 «Με τις κατάλληλες συνθήκες, τα τεστ και με τους εμβολιασμούς πιστεύω να ξεκινήσουμε με τη νέα αγωνιστική περίοδο. Κάθε μέρα που περνάει είναι χαμένη, είναι μείον, αλλά δεν είναι στο χέρι μας. Πρόκειται για παγκόσμιο φαινόμενο, θα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να επιστρέψουμε στα γήπεδα οργανωμένα και δυναμικά από τον Αύγουστο».

 Κάποιος προσωπικός στόχος;

 «Συμπληρώνω 30 χρόνια στα γήπεδα και πλέον αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω τα νεαρά παιδιά που έχουν βλέψεις να προχωρήσουν. Να τα περάσουμε κάποιες βάσεις και αρχές. Ακόμη να παρακινήσω τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους κοντά στον αθλητισμό καθώς αποκτούν άλλη παιδεία»

 Δύο λόγια για τον Ατρόμητο Φιλαδέλφειας;

 «O Ατρόμητος Φιλαδέλφειας φέτος οργανώθηκε πάρα πολύ, με την παρουσία των Σάκη Σκέμπη και Μιχάλη Χρύσογλου. Εγινε πολύ καλή προετοιμασία με παρουσία είκοσι παικτών στις προπονήσεις. Υπήρχε πολύ καλό κλίμα και πολύ καλό ρόστερ και θα είμασταν μέσα στην τριάδα. Πλέον έχουν μπει οι βάσεις και αν κρατηθεί το ρόστερ τη νέα περίοδο θα κοιτάξου- με να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

 Τι σημαίνει για τις ομάδες μια τόσο μεγάλη αποχή;

 Θα πρέπει να βοηθηθούν οι ομάδες από την ΕΠΣΜ αλλά και ακόμη από τους δήμους και την πολιτεία».

 Κάποιες ξεχωριστές στιγμές στα χρόνια που παίζεις ποδόσφαιρο;

 «Οταν έγινα επαγγελματίας στον Ηρακλή, η κλήση μου στην Εθνική παίδων, ο πανελλήνιος τίτλος με τη μικτή παίδων, οι άνοδοι και το κύπελλο που κατέκτησα με τον Πολύγυρο».

 Είσαι ευχαριστημένος από την καριέρα σου;

 «Είμαι ευχαριστημένος. Για να μην στεριώσω θα φταίω και εγώ. Επεσα και σε καλές φουρνιές. Από την άλλη θα μπορούσα να πάρω κάποιες ευκαιρίες». Τι μένει από τα χρόνια που παίζεις ποδόσφαιρο; «Δεν είχα ποτέ σοβαρό τραυματισμό. Γνώρισα πάρα πολύ κόσμο και έχω γνωστούς και φίλους σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Αυτό μου μένει είναι οι γνωριμίες.

 Οπου και αν έπαιξα έδωσα το 100% των δυνατοτήτων μου».

 Κάποιος μελλοντικός στόχος;

 «Θέλω να παίζω όσο κρατάνε τα πόδια μου και νιώθω ότι είμαι δυνατός. Στη συνέχεια θα ήθελα να ασχοληθώ με την προπονητική και να παρακολουθήσω καταρχήν την σχολή Ουέφα C».

 Σε ποιον θα έλεγες ευχαριστώ;

 «Να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες που γνώρισα όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμη τον Θωμά Βυρζαμάνη που με έβαλε να παίξω 13,5 ετών στη μεγάλη ομάδα του ΠΑΟΔ και με καθιέρωσε στην πρώτη ομάδα, τον παράγοντα του Ηρακλή Τάκη Μπέτα που με είχε ως δικό του παιδί και τον Αγγελο Φραντζή που βοήθησε σε πολλούς τομείς. Να αναφέρω και τον πατέρα μου που μου πέρασε αυτό το μικρόβιο του αθλητισμού-ποδοσφαίρου και δεν μ’ άφησε ούτε στιγμή από 5 ετών μέχρι σήμερα, ακολουθώντας με, στα γήπεδα όπου και αν έπαιζα».

 Διαφορές στο ποδόσφαιρο σε σχέση με παλαιότερα χρόνια;

 «Τότε υπήρχαν ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Αυτή η ποιότητα έχει χαθεί τώρα. Πιστεύω δεν είναι το οικονομικό αλλά ότι το ποδόσφαιρο έχει γίνει πιο επιστημονικό. Τότε έπαιζαν για τη φανέλα, με ψυχή ενώ τώρα δίδεται περισσότερο βαρύτητα στη φυσική κατάσταση και τα παιδιά είναι περισσότερο γυμνασμένα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.