ΠΑΟΚ: Η κάλλιστη ευκαιρία ανασυγκρότησης και επαναφοράς

Αρις Νικολάκης19 Δεκεμβρίου 2021

Ενενήντα λεπτά χωρίζουν τον ΠΑΟΚ από τον κατάπλου σε ένα απάνεμο λιμάνι ενόψει του απόπλου τη νέα (ημερολογιακή ) χρονιά. Μόνον ενενήντα λεπτά. Άντε, βάλτε και τα …χασομέρια. Να γίνουν εκατό.

Απόψε λοιπόν, στην έρημη από κόσμο και ψυχή από τις καιρικές συνθήκες Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έχει την κάλλιστη ευκαιρία ανασυγκρότησης του. Με ό,τι μπορεί να περιέχει αυτή η λέξη. Αναθεώρηση πλάνων, θέλετε; Αναθεώρηση. Αποφάσεις για αποχωρήσεις, θέλετε; Αποφάσεις. Μεταγραφές θέλετε; Μεταγραφές. Ό, τι και να θέλετε… Εσείς ο κόσμος του ΠΑΟΚ… Ίσως το πάρετε καθώς η ομάδα σας με καθαρό μυαλό και γαλήνια ψυχή – εάν …σβήσει τον Αστέρα – θα σας το προσφέρει!

Και για να σβήσει ο Αστέρας, θέλει δουλειά πολλή! Ομάδα σκληροτράχηλη με πολλές αρετές η φιλοξενούμενη. Με πολλές ζημιές στον ΠΑΟΚ, πιστωμένες στο ενεργητικό της, Σε ποιόν ΠΑΟΚ; Σε κάθε ΠΑΟΚ πέρα από αυτόν τον οποίον καταχάρηκε ο κόσμος του στην δύσκολη έδρα του ΠΑΣ.

Για τον ΠΑΟΚ στα Ιωάννινα πολλά ακούσθηκαν και πολλά διαβάσθηκαν. Όλα εντός στόχου ήταν αλλά… Επιτρέψτε μας, να θεωρούμε πως την διαφορά του ΠΑΟΚ της περασμένη Τετάρτης έκανε η έλλειψη σοβαρών λαθών. Ατομικά κι ομαδικά χρεώθηκαν – εάν χρεώθηκαν – στο παθητικό του τα μετρημένα στα δάκτυλα της μιας παλάμης.

Ως εκ τούτου θεωρούμε πως με την πληγή αυτή κλειστή, ο ΠΑΟΚ δεν έχασε ενέργεια. Διατήρησε φρεσκάδα σε όλες τις γραμμές του. Δεν έκανε βήμα πίσω σε ολόκληρο τον αγώνα. Επέμενε επιθετικά κόντρα στην ομάδα των Ιωαννίνων. Έκανε δηλαδή, όσα δεν έκανε στους περισσότερους αγώνες του. Και δικαιώθηκε. Τόσο απλά τότε…

Ε, αυτά πρέπει να κάνει και κόντρα στην ομάδα της Τρίπολης! Τόσο απλά και τώρα…

Είναι ύψιστης σημασίας το τελείωμα της (ημερολογιακής) χρονιάς με νίκη για τον ΠΑΟΚ. Τούτο δε, επειδή κυρίως θα ισορροπήσει αγωνιστικά. Με 3/3 στο Πρωτάθλημα θα πατήσει καλά. Για να πάρει τον χρόνο της ψυχικής και της πνευματικής του ισορροπίας. Και το σπουδαιότερο; Θα πάρει ανάσες. Και τι ανάσες; Βαθιές ανάσες δίχως να τελεί υπό πίεση.

Αυτή η πίεση – βλέπετε – του στέρησε ανάσες. Πίεση καθώς, κατά πως παραδέχθηκε κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου, εφαρμόσθηκε επειδή τέθηκε πολύ, παρά πολύ υψηλά ο δείκτης των στόχων.

Το κακό για τον Κυπελλούχο απόψε είναι η έλλειψη κόσμου στην Τούμπα. Δεν φταίει αυτός ως ομάδα, ως σύνολο προπονητών και παικτών αλλά… Με διαφορετική αγωνιστική εικόνα αυτή η ομάδα, δεν θα επέτρεπε μήτε καν υποψία σκέψης, για… δράση σε μια μειοψηφία, ώστε να κλείσει την Τούμπα με την απαράδεκτη διαγωγή της…

Διαφωνείτε; Είτε ναι, είτε όχι… Ο γέγονε, γέγονε. Η Τούμπα έκλεισε. Κι ο ΠΑΟΚ καλείται απόψε στην κλειστή Τούμπα, να ανοίξει προοπτικές για τη νέα (ημερολογιακή) χρονιά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.