ΠΑΟΚ: Νέας αρχής ευκαιρία!

Αρις Νικολάκης21 Σεπτεμβρίου 2021

Λοιπόν, για να  είμαστε ακριβείς. Κι ειλικρινείς συνάμα... Για τα τρέχοντα δεδομένα του ΠΑΟΚ η νίκη στην Τρίπολη είναι άθλος! Δίχως δεύτερη κουβέντα. Έπαιξε με την πλάτη στον τοίχο. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα τον γονάτιζε. Αγωνιστικά και ψυχολογικά. Θα βύθιζε τον «δικέφαλο» ακόμη βαθύτερα σε θάλσσα απελπισίας κι απόγνωσης. Κι ήρθε μία νίκη με την οποία βγάζει τα κεφάλια του στην επιφάνεια. Παίρνει και βαθιά ανάσα.      

Ως εκ τούτων θεωρούμε, πως αυτή η νίκη είναι από τις κρισιμότερες και πολυτιμότερες στα τελευταία χρόνια μετά το νταμπλ. Δύσκολα χρόνια. Περίεργα...     

Επιτρέψτε μας πάντως, να μείνουμε στον τραυματισμό του Αντελίνο Βιεϊρίνια. Εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ χάσει και τον «κάπτεν»... Καθώς χάνει σε κάθε αγώνα κι έναν παίκτη... Σε λίγο καιρό δε θα συμπληρώνει, μεταξύ σοβαρού κι αστείου, ενδεκάδα!     

Η νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον κακό του δαίμονα, τον Αστέρα, οφείλεται κατ’ αρχήν στις αποκρούσεις του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Αν και στο 86ο (στο δοκάρι του Τζερόνιμο Μπαράλες τον οποίο... έχασε ο Φερνάντο Βαρέλα) χαλάρωσε. Κι από ωραλίος λίγο έλειψε, να γίνει μοιραίος. Θα ήταν μεγάλη αδικία σε μία τέτοια λαμπρή βραδιά για τον διεθνή τερματοφύλακα η σκιά του 1-1 αλλά... Ο Θεός (τού ΠΑΟΚ) δεν την επέτρεψε...     

Από τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και πέρα δεν δικαίωσαν τον Ραζβάν Λουτσέσκου όλες οι επιλογές του. Κρίνοντας φυσικά, απότο αποτέλεσμα, δεν μπορούμε, να στερήσουμε από τον Ρουμάνο το μερτικό του από τη χαρά. Αν κι έβγαλε την ψυχή των ΠΑΟΚτσήδων κρατώντας τις αλλαγές (ενώ ο Αστέρας τον σφυροκοπούσε) για το 70Ο και μετά αλλά... 

Και πάλι, ο ΠΑΟΚ δεν βελτιώθηκε σημαντικά με τις αλλαγές! Με εξαίρεση τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.  Η παρουσία του Σέρβου θα αλλάξει τον ΠΑΟΚ επιθετικά. Η απουσία του στερεί από τον ΠΑΟΚ μεγάλη επιθετική ισχύ. 

Χθες ο Κυπελλούχος επιθετικά ήταν ανίσχυρος. Ο Αλεξάντρου Μιτρίτσα σε κακή βραδιά. Το αυτό κι ο Κάρτολο Σφιντέρσκι. Ο Τομάς Μουργκ στα ρηχά. Για να πάει τζάμπα η συγκλονιστική προσπάθεια του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.     

Στο κέντρο ο Στέφαν Σβαμπ σε κακή βραδιά κι αυτός στέρησε από την ομάδα του πολύτιμες υπηρεσίες. Για να υπάρξει από τον Αστέρα απρόσμενα μεγάλη πίεση στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Τούο καθώς δεν βοηθούσαν ανασταλτικά χαφ και φορ...      

Όσα κι ό,τι να πούμε περί του αγώνα (στα τελειώματα του εξελίχθηκε ...ροντέο κι ο ΠΑΟΚ δάμασε τον Αστέρα) δεν μειώνεται ούτε κατ’ ελάχιστον η τεραστίων διαστάσεων νίκη τού Κυπελλούχου. Έστω με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη πολυτιμότερο το 0-1 είναι απύθμενης σπουδαιότητας αποτέλεσμα. Και δε θα ήταν υπερβολή εάν κι εφ’ όσον λέγαμε – και το λέμε -  πως θα μπορούσε (με ορθή διαχείριση), να καταστεί μία...Νέα αρχή!  

Και για να είμαστε ακριβείς, όπως λέμε εξ αρχής. να είμαστε ειλικρινείς... Το 0-1 στην Τρίπολη θα μπορούσε, να καταστεί νέας αρχής ευκαιρία!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.