Νέα συζήτηση για ενίσχυση στον Άρη

Βασίλης Βλαχόπουλος29 Δεκεμβρίου 2020

Η αγωνιστική εικόνα του Αρη στην ήττα από τον Κολοσσό Ρόδο, ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ομάδας και η πληθώρα αγωνιστικών προβλημάτων καθιστούν αναγκαία την ενίσχυση της ομάδας ενόψει των καθοριστικών παιχνιδιών του Ιανουαρίου. Μετά τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου, ο Σάββας Καμπερίδης επέμεινε ότι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τις απουσίες των τραυματισμών (σ. σ. Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς, Μίλαν Μιλόσεβιτς) αλλά με τη νοοτροπία των παικτών και το γεγονός ότι δεν λειτουργούν μέσα από την ομαδική προσπάθεια.

Το εμφανές είναι ωστόσο ότι ο Αρης στερείται λύσεων, υποχρεώνεται να στηριχθεί σε παίκτες οι οποίοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του σύγχρονου μπάσκετ και πληρώνει βαρύ τίμημα. Και είναι επίσης πασιφανές ότι δεν γίνεται να στηρίξει το αγωνιστικό μέλλον του σε παίκτες οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα τραυματισμού, για τους οποίους κανείς δεν γνωρίζει αν θα είναι έτοιμοι σε διάστημα 2-3 εβδομάδων καθώς επίσης και την κατάσταση στην οποία θα είναι όταν θα επιστρέψουν στη δράση.

Γι’ αυτόν τον λόγο γίνονται συζητήσεις σε καθημερινή βάση μεταξύ της διοίκησης (που είναι υπέρ της απόκτησης παίκτη) και του Σάββα Καμπερίδη. Στην πραγματικότητα, οι «κίτρινοι» δεν έχουν επιλογές καθώς θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ παικτών των οποίων τα letter of clearance είναι στην Ελλάδα πριν την αναβίωση του ban. Από την ξένη αγορά υπάρχει μόνο η περίπτωση του Αντουέιν Ουίγκινς καθώς αυτή του Ραμόν Χάρις έχει απορριφθεί. Από την ελληνική αγορά θα προκύψει μόνο στην περίπτωση αποδέσμευσης του Τουτζιαράκη από τον Ιωνικό. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι θα εξεταστεί εκ νέου η περίπτωση του Ουίγκινς καθώς οι «κίτρινοι» χρειάζονται έναν παίκτη της δικής του αθλητικότητας, αλλά πρέπει να διαπιστωθεί και η αγωνιστική κατάστασή του. Το βέβαιο είναι ότι ο Αρης θα έπρεπε να είχε κινηθεί για την απόκτηση παίκτη εδώ και καιρό ούτως ώστε να του είχε δώσει τον χρόνο για να ετοιμάσει τον εαυτό του ενόψει των κρίσιμων αγώνων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.