Νέα πρόκληση με την ποινή – χάδι στον πολλαπλά υπότροπο τραμπούκο

Δημήτρης Μπούζας17 Οκτωβρίου 2020

Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών (!) από την βαριά κατηγορία της απειλής ο Καραπαπάς και την έβγαλε με την ανώδυνη τιμωρία λόγω εξύβρισης, της τετράμηνης απουσίας του απο τους αγωνιστικούς χώρους. Τους οποίους με προκλητική άνεση είχε μετατρέψει σε πεδίο επίδειξης ψευτομαγκιάς και κουτσαβακισμού.

Ο αθλητικός εισαγγελέας τον υποδέχθηκε με το χαρακτηριστικό καλωσόρισμα: «Πάλι εσύ εδώ;».... και τον ξεπροβοδισε με μια ανώδυνη στέρηση παρουσίας για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα, απαλάσσοντας τον από τη βαρύτατη κατηγορία της απειλής και της απρόκλητης επίθεσης στους διαιτητές στο τέλος της αναμέτρησης στα Γιάννενα. Αθώος λοιπόν ο παλλαπλά υπότροπος τραμπούκος λόγω αμφιβολιών! Αλήθεια για τι πράγμα έχει αμφιβολίες ο κύριος εισαγγελέας; Μήπως δεν έγινε η επίθεση; 

Μήπως δεν εκτοξεύτηκαν οι απειλές; Μήπως δεν επιχείρησε να σπάσει την πόρτα του γραφείου των διαιτητών; Κι αν είχε αμφιβολίες γιατί δεν ζήτησε να δει το βίντεο που αποτύπωνε ανάγλυφα το νέο ανδραγάθημα του Πειραιώτη νταή που τα τελευταία χρόνια επιδίδεται σχεδόν ανεμπόδιστα σε αυτού του είδους τις βιαιοπραγίες μέσα στους αγωνιστικούς χώρους; Και όταν λέμε σχεδόν ανεμπόδιστα ασφαλώς υποχρεωνόμαστε να το κάνουμε από τη στιγμή που τη «βγάζει λάδι» με ποινές - χάδια όσες φορές αποτολμούν να τον καλέσουν οι εισαγγελείς. 

Και υποστηρίζουμε το όσες φορές αποτολμούν γιατί οι περιπτώσεις παραβατικότητας του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού είναι τόσες πολλές και αντίστοιχα τόσες λίγες είναι αυτές που τον οδηγούν σπάνια να περάσει το κατώφλι της εισαγγελίας. Οι γνωρίζοντες και οι έχοντες εμπειρία από ένα σωρό αποφάσεις του παρελθόντος οι οποίες αφορούν είτε τον Ολυμπιακό είτε τους παράγοντες που τον εκπροσωπούν, δεν διστάζουν να προεξοφλούν αυτές τις ποινές - χάδια. 

Ιδιαίτερα όταν η κατηγορία είναι σοβαρή και επικίνδυνη και εκ του νόμου επιβάλλεται ποινή που μπορεί να ακουμπήσει τον ίδιο το σύλλογο με αφαιρέσεις βαθμών ή τιμωρίες της έδρας. Κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση οδηγούσε προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως και ο εισαγγελέας φρενάρισε και ενώ προβλεπόταν ποινή τιμωρίας μέχρι πέντε χρόνων αποκλεισμού από τους αγωνιστικούς χώρους, για τον υπότροπο κύριο Καραπαπά περιορίστηκε σε ένα τετράμηνο, αποφεύγοντας να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω, γιατί προφανώς μπορούσε να οδηγήσει και να ακουμπήσει τον συλλόγο που εκπροσωπούσε.

 Η ποινή που επεβλήθη χθες χαρακτηρίζεται σαν μια νέα πρόκληση, αλλά και σαν μια νέα προειδοποίηση ότι θα πρέπει να ανησυχούμε και να μην τρέφουμε αυταπάτες για τα όσα μπορούν να βρεθούν μπροστά μας στο προσεχές μέλλον. Ήδη είχαμε πολύ πρόσφατα το νέο επεισόδιο στην προσπάθεια να στελεχωθεί η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, το ερυθρόλευκο μπούλινγκ να υποχρεώνει να παραιτούνται δικαστές λόγω ευθιξίας ή εκφοβισμού. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ σύντομα και με τη στελέχωση της συγκεκριμένης επιτροπής, θα έχουμε και την επανεκδίκαση της υπόθεσης της πολυιδιοκτησίας, αυτής της ιστορικής και κατάπτυστης θεσμικής εκτροπής με την περιοβόητη επιτροπή Αυγενάκη που αφορά τον ΠΑΟΚ. Για αυτόν ακριβώς το λόγο είμαστε υποχρεωμένοι κι εμείς για μια ακόμη φορά να σας προϊδεάσουμε, ώστε να μην τρέφετε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.