Νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Στέφανος Αβραμίδης22 Ιανουαρίου 2020

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η νέα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας εξελέγη με ευρύτατη πλειοψηφία στην ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή των Ελλήνων.

Συνολικά ψήφισαν 294 βουλευτές και η κ. Σακελλαροπούλου έλαβε 261 ψήφους. Παρών ψήφισαν 33 βουλευτές ενώ απουσίαζαν 6 βουλευτές.

Την υποψηφιότητα της 63χρονης δικαστικού στήριξαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Παρών ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25.

Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο βουλευτής της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος βρίσκεται σε οικογενειακό ταξίδι στις ΗΠΑ και με επιστολή του γνωστοποίησε ότι αν ήταν παρών θα στήριζε την υποψηφιότητα της κ. Σακελλαροπούλου.

Επιστολές έστειλαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφων Αλεξιάδης, Νίκος Συρμαλένιος που απουσίαζαν για λόγους υγείας. Σε αυτές γνωστοποιούσαν την πρόθεσή τους να ψηφίσουν την κ. Σακελλαροπούλου αν ήταν παρόντες.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι η 13η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (8η από τη μεταπολίτευση) και θα ορκιστεί σε ειδική πανηγυρική συνεδρίαση της Βουλής αμέσως μετά τη λήξη της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου, στις 13 Μαρτίου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.