Νέα κρούσματα σε κατασκηνώσεις – Ανησυχούν γονείς και επιστήμονες

Metrosport Team10 Ιουλίου 2021

Έντονη ανησυχία επικρατεί, καθώς τις τελευταίες μέρες καταγράφονται συνεχώς νέες περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού σε κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα. Τα πρώτα εντοπίστηκαν στην Κρήτη, όπου μετά το πρώτο κρούσμα, τα παιδάκια έβγαιναν το ένα μετά το άλλο θετικά. Ακολούθησε η κατασκήνωση στη Χαλκιδική, μετά ήρθε η κατασκήνωση στο Καπανδρίτι και τώρα στο Σοφικό Κορινθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί σε παιδιά της συγκεκριμένης κατασκήνωσης είναι έξι. Ωστόσο, υπάρχει έντονη ανησυχία να είναι πολύ μεγαλύτερη η εξάπλωση καθώς χθες έφυγαν 50 παιδιά από δύο κοινότητες και επέστρεψαν σπίτι τους. Από τις 18 Ιουλίου τα παιδιά θα πηγαίνουν με rapid test και όχι με self test που γινόταν έως τώρα. 

«Τα πρωτόκολλα λειτουργίας των κατασκηνώσεων είναι αρκετά σοβαρά και καλά φτιαγμένα, αλλά όταν έχει τόσο μεταδοτική νόσο μπορούν εύκολα να γίνουν μεγάλες συρροές» είπε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Ειδικών Βάνα Παπαευαγγέλου. Έντονη είναι, πάντως, η ανησυχία τόσο των επιστημόνων όσο και των γονέων, που έχουν στείλει παιδιά στην κατασκήνωση και φοβούνται μήπως αυτό γίνει η αιτία να μπει ο κορωνοϊός και στη δική τους οικογένεια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.