Νέα Καβάλα: Ξαναλειτουργεί το αεροδρόμιο που είχε γίνει... δομή προσφύγων

Metrosport Team01 Απριλίου 2021

Μετά την ολοκληρωτική απομάκρυνση όλων των κοντέινερ, που στέγαζαν προσωρινά αιτούντες ασύλου μη νομίμους μετανάστες, από τον διάδρομο αποπροσγείωσης του αεροδρομίου της Νέας Καβάλας, ξεκίνησε να επαναλειτουργεί από σήμερα το πρωί, μετά από απόφαση του αρμοδίου υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Υπενθυμίζεται, ότι το αεροδρόμιο είχε παραχωρηθεί στην στρατιωτική υπηρεσία επί υπουργίας Πάνου Καμένου, αλλά μετά την δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών κρίθηκε απαραίτητη η διάθεση εκτεταμένων σημείων της επιφανείας του για την δημιουργία κέντρο προσωρινής διαμονής μη νομίμων μεταναστών και προσφύγων.

Το εν λόγω κέντρο θα συνεχίσει να λειτουργεί στους χώρους που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από τον διάδρομο αποπροσγείωσης.

Στην εκ μέρους του υπουργείου Εθνικής Αμύνης λήψη της σχετικής απόφασης ελήφθη υπόψιν και η έκθεση του διοικητή του κέντρου προσωρινής διαμονής Νέας Καβάλας Τραϊνού Τρέγκα, που εισηγήθηκε ανάπτυξη των εγκαταστάσεων στις εκτάσεις οι οποίες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης.

Την επαναλειτουργία του αεροδρομίου της Νέας Καβάλας γνωστοποίησε και ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης την Τρίτη 30.3.21, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με όλους τους συνδυασμούς να χαιρετίζουν την εξέλιξη και να αναφέρονται στην σημασία της στην υπόθεση της ανάπτυξης όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής αλλά και του νομού Κιλκίς συνολικώς.

Η πρώτη προσγείωση μετά από αρκετό μεγάλο χρονικό διάστημα εκπαιδευτικού αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με απόλυτη επιτυχία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.