Έρχεται νέα κακοκαιρία - Πέτσας σε δημάρχους: «Καθαρίστε δρόμους και φρεάτια»

Metrosport Team28 Ιανουαρίου 2022

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (29/01), κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας μας, με βροχές και τοπικές καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 29/01-30/01, οι βροχές και οι καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στη Νότια Πελοπόννησο (το Σάββατο), στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές, ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 30/01, κατατάσσοντας την επερχόμενη κακοκαιρία στην κατηγορία 3 του Δείκτη Επικινδυνότητας Βροχόπτωσης.

Για τη νέα κακοκαιρία, επιπλέον, θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψη:

οι έντονες χιονοπτώσεις στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Εύβοιας, της Πελοποννήσου, αλλά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και τις πρώτες πρωινές ώρες της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, 

οι θυελλώδεις άνεμοι στο Νότιο Αιγαίο,

οι μεγάλες ποσότητες νερού που αναμένεται να συσσωρευτούν κυρίως στις κοίτες των ποταμών και των ρεμάτων στις περιοχές όπου υπάρχει μεγάλη χιονοκάλυψη, εξαιτίας της τήξεως του χιονιού από τις αναμενόμενες βροχοπτώσεις.

Οι προειδοποιήσεις Μαρουσάκη και Αρναούτογλου - Προσοχή στα πλημμυρικά φαινόμενα

Στην ανάρτηση του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για αρκετές βροχές στην Αττική που θα λιώσουν απότομα μεγάλο όγκο χιονιού και που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά φαινόμενα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Σχετικά με το νέο κύμα κακοκαιρίας ακολουθούν χάρτες βροχόπτωσης, χιονόπτωσης και ανέμου σύμφωνα με την πρωινή ανανέωση των μετεωρολογικών μας μοντέλων.

Επισημαίνονται τα παρακάτω:

1. Αρκετές βροχές στην Αττική που θα λιώσουν απότομα μεγάλο όγκο χιονιού και που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά φαινόμενα.

2. Πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά της Αττικής, πιθανόν και πιο χαμηλά στα υπερβόρεια τμήματα.

3. Μεγάλος όγκος χιονιού στα Βίλια όπου ήδη υπάρχει μεγάλο πάχος χιονοκάλυψης.

4. Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα προς τα κεντρικά, πρόσκαιρα τα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα όπως επίσης και προς κεντρική - ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο.

5. Ισχυρές βροχές - καταιγίδες προς τα νότια νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα.

6. Θυελλώδεις βοριάδες προς το κεντρικό - νότιο νοτιοδυτικό Αιγαίο.

Από βδομάδα ακολουθεί και νέα κακοκαιρία τα χαρακτηριστικά της οποίας θα μελετηθούν και θα παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και σε όλους!»

Πηγή: dikaiologitika

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.