Νέα ελικόπτερα «φονιάδες των υποβρυχίων» αγοράζει η Ελλάδα

Metrosport Team04 Δεκεμβρίου 2020

Τρία ακόμα υπερσύγχρονα ελικόπτερα Romeo θα παραγγείλει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 7.

Η κίνηση αυτή γίνεται με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, και σε πλήρη συνεννόηση με την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Το παρατσούκλι αυτών των ελικοπτέρων είναι «φονιάδες των υποβρυχίων» και έχουν στόχο να εξουδετερώσουν το όποιο πλεονέκτημα της Τουρκίας από τα γερμανικά υποβρύχια που ναυπηγεί, παρόμοια με τα δικά μας, κλάσης «Παπανικολής».

«Έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει μικρότερους στόχους ακόμα πιο μακριά. Το deeping sonar του δίνει τη δυνατότητα να εντοπίσει υποβρύχια και να κάνει το αντίστοιχο classification. Επίσης διαθέτει μία μεγάλη δυνατότητα όσον αφορά τη διαχείριση των πληροφοριών» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 ο διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης LM, Γρηγόρης Κουτσογιάννης.

Το Πολεμικό Ναυτικό αποκτά μία πανομοιότυπη έκδοση αντίστοιχη με αυτή του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που θα επιτρέψει τη διαλειτουργικότητα στις συμμαχικές επιχειρήσεις Ελλάδας-ΗΠΑ.

«Μπορεί να κουβαλήσει συστήματα όπως το Hellfire, ρουκέτες advanced precision, τορπίλες και διάφορα άλλα όπλα» πρόσθεσε ο κ. Κουτσογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τρία Romeo αναμένονται στην Ελλάδα ως το τέλος του 2021 και όταν παραληφθούν το Πολεμικό Ναυτικό θα έχει 18 ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου και άλλων επιχειρήσεων.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.