Νέα διαμάχη για την μετονομασία του Μαρακανά σε «Rei Pelé»

Metrosport Team11 Μαρτίου 2021

Έντονη διαμάχη έχει προκαλέσει η απόφαση της νομοθετικής συνέλευσης της πολιτείας του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, να μετονομάσει το Maracana σε «βασιλιά Πελέ» (Rei Pelé), επειδή λησμονείται ο δημοσιογράφος Μάριο Φίλιο, του οποίου το όνομα δόθηκε στο θρυλικό γήπεδο (Estádio Jornalista Mário Filho).

Σύμφωνα με την Ισπανική «Mundo Deportivo», η αλλαγή του ονόματος, εξαρτάται πλέον από τον κυβερνήτη του Ρίο Ντε Τζανέιρο Κλαούντιο Κάστρο, και από το αν εχει επικυρωθεί ο νόμος, ο οποίος έχει επικριθεί από τους συγγενείς του Μάριο Φίλιο, ιστορικούς και από ορισμένα ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε ο νομοθέτης, το αθλητικό συγκρότημα που στεγάζει και το Maracaná, θα διατηρήσει το όνομα του Μάριο Φίλιο, και μόνο το γήπεδο, θα λάβει το όνομα του Πελέ. «Ο βασιλιάς Πέλε είναι ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Είναι ένα δίκαιο αφιέρωμα. Παρόλο που δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όλοι θα συνεχίσουν να λένε το γήπεδο Maracana», δήλωσε ο νομοθέτης, Αντρέ Σεσιλιάνο.

Μεταξύ των βουλευτών που υπέγραψαν το νομοσχέδιο, είναι και ο παλαίμαχος θρύλος της Βραζιλίας, Μπεμπέτο, πρωταθλητής του 1994 στις ΗΠΑ.

Ο Μάριο Φίλιο, υπήρξε δημοσιογράφος, υπέρμαχος της δημοκρατίας, αλλά και δραστήριος στον αθλητικό χώρο. Ήταν κύριος υποστηρικτής της ιδέας να χτίσει η Βραζιλία το μεγαλύτερο γήπεδο που υπήρξε ποτέ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950, στην περιοχή του Μαρακανά, και όχι σε κάποιο απομακρισμένο μέρος όπως ήθελε η τότε Κυβέρνηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.  

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.