«Νέα δέσμη μέτρων μετά το Πάσχα, πιθανή η χαλάρωση τον Μάιο»

Metrosport Team06 Απριλίου 2020

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Θόδωρος Καράογλου με δηλώσεις του στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μέσα στον Μάιο μπορεί να σημειωθεί η πρώτη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέα οικονομικά μέτρα στήριξης των πληγέντων από τον κορωνοϊό, ενώ ευχαρίστησε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την ΠΑΕ Άρης και τον ΓΣ Ηρακλής για τις προσφορές τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Για τη δήλωση Πέτσα περί πιθανής χαλάρωσης των μέτρων των Μάιο: «Σίγουρα κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής μας πονάει, όμως η αλήθεια είναι πως τα κρούσματα είναι ελεγχόμενα. Δεν έχουμε πάθει αυτό που έπαθαν άλλες χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και κατόπιν οδηγιών των γιατρών θα γίνει μια προσπάθεια να χαλαρώσουν τα μέτρα. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό είναι τώρα να σεβαστούμε τις οδηγίες, να τις ακολουθούμε κατά γράμμα και να λαμβάνουμε μέτρα προστασίας. Μέσα στον Μάιο μπορεί να έχουμε ευχάριστες εξελίξεις».

Για τα μέτρα προστασίας που έλαβαν στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης: «Εφαρμόζουμε από την αρχή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. Από την πρώτη στιγμή στείλαμε στο σπίτι τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, τους υπερήλικες, τις γυναίκες με μικρά παιδιά. Από το υπόλοιπο προσωπικό το 1/3 δουλεύει με φυσική παρουσία και τα 2/3 με τηλεργασία. Λάβαμε τα στοιχειώδη μέτρα και, δόξα τω Θεώ όλα πάνε φυσιολογικά. Δεν έχουμε κανένα περιστατικό».

Για το αν η κυβέρνηση προτίθεται να λάβει επιπλέον μέτρα οικονομικής ενίσχυσης πέραν των ήδη ανακοινωθέντων: «Μακάρι τα προβλήματα να τελείωναν και να βγαίναμε από την κρίση μετά το τέλος της κρίσης στον τομέα της υγείας. Φοβάμαι όμως ότι η οικονομική κρίση θα κρατήσει αρκετά. Αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία. Θα πρέπει, όμως, να κοιτάξουμε και την επόμενη μέρα όταν η υγειονομική κρίση τελειώσει η πανδημία. Το πώς θα κρατηθεί η κοινωνία όρθια με τις επιχειρήσεις να δουλεύουν και τους εργαζόμενους στις εργασίες τους. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει εδώ. Καταγράφει τα προβλήματα της κοινωνίας, ακούει προτάσεις και θα κάνει και άλλες παρεμβάσεις. Είναι δεδομένο ότι μετά το Πάσχα θα ακολουθήσει νέα δέσμη μέτρων και για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους».

Για τις προσφορές των αθλητικών σωματείων: «Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη και τον Ηρακλή, για τη συνεισφορά τους. Είναι σημαντικό ότι ανταποκρίθηκαν άνθρωποι όπως ο Ιβάν Σαββίδης, ο Θόδωρος Καρυπίδης αλλά και ο ΓΣ Ηρακλής. Τέτοιες κινήσεις πρέπει να προβάλλονται διότι αποτελούν καλά πρότυπα. Είναι σημαντικό σε μια περίοδο κρίσης να βλέπουν οι πολίτες την κίνηση που υπάρχει για να συνεισφέρουν όλοι μαζί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.