Νέα δεδομένα: Αδειάζουν θέσεις ξένων στο ρόστερ του ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης30 Μαΐου 2022

Πέντε ξένοι παίκτες ήταν στο ρόστερ του ΠΑΟΚ από τον περασμένο Ιανουάριο έως και το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, εκ των οποίων οι τέσσερις Βραζιλιάνοι και ένας Βρετανός. Πλέον διαμορφώνονται νέα δεδομένα, καθώς αδειάζουν θέσεις ξένων παικτών στο ρόστερ της ομάδας, που θα καλυφθούν από άλλους.

Ήδη παρελθόν πρέπει να θεωρείται ο Τσούμπα Ακπομ (καταλάμβανε μία θέση ξένου ως Βρετανός) καθώς δεν υπάρχει πρόθεση την δεδομένη χρονική στιγμή για να συζητηθεί η παραμονή του είτε με την μορφή δανεισμού, είτε με την απόκτηση των δικαιωμάτων του από την Μίντλεσμπρο, η διοίκηση της οποίας τον κοστολογεί με ένα ποσό που αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί υπό προϋποθέσεις να ήθελε ο Λουτσέσκου να συνεργαστεί με τον Ακπομ, αλλά σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν, αυτό πρέπει να θεωρείται απίθανο.

Την πεντάδα των ξένων παικτών του ΠΑΟΚ συμπλήρωναν, την σεζόν που ολοκληρώθηκε, τέσσερις βραζιλιάνοι. Οι Σιντκλέϊ (δανεικός από την Ντιναμό Κιέβου), ο Αουγκούστο (έχει συμβόλαιο σε ισχύ με τον Δικέφαλο), ο Ζαμπά (έχει επίσης συμβόλαιο έως το 2024) και ο Λούκας Τέϊλορ (συμβόλαιο έως το 2024 και με...τρελές απολαβές με βάσει τα όσα έδειξε σε μορφή προσφοράς.

Ο Σιντκλέϊ δεν πρόκειται να παραμείνει. Αυτό είναι ένα δεύτερο δεδομένο. Ηδη ο ΠΑΟΚ έχει στραφεί στην προοπτική απόκτησης ενός αριστερού μπακ και τα ονόματα των Χαμάς και Σοάρες βρίσκονται ψηλά στην λίστα.

Τον Αουγκούστο ο Λουτσέσκου τον υπολογίζει στα πλάνα του. Μόνο εάν έρθει μία άκρως ικανοποιητική (σε οικονομικό επίπεδο εννοούμε) πρόταση από το εξωτερικό για τον παίκτη, θα συζητηθεί η προοπτική αποχώρησης του. Τον Ζαμπά τον ξέρει πολύ καλά ο Ρουμάνος, είναι σε ηλικία που μπορεί να προσφέρει, ενδεχομένως με την προετοιμασία να τον βοηθήσει να εξελιχθεί. Γιατί κακά τα ψέματα τα τελευταία χρόνια και μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη, έμεινε στάσιμος.

Προσπάθεια να πουληθεί ο Τέϊλορ

Τι θα γίνει όμως με τον Λούκας Τέϊλορ; Ο «καθηγητής» όπως τον αποκαλούν στα αποδυτήρια της ομάδας, ήρθε ως ελεύθερος πέρυσι το καλοκαίρι, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, αμείβεται με ένα υψηλό ποσό (ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ετησίως) και έχει συμβόλαιο έως το 2024. Από τον ΠΑΟΚ έχει διαρρεύσει πως θέλουν να του βρουν άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Μπορεί να βρεθεί όμως ομάδα, η οποία θα του καλύπτει τις ετήσιες απολαβές του; Και εάν δεν βρεθεί, τι θα γίνει; Θα αναζητηθεί άλλο κλαμπ για να πάει ως δανεικός. Γενικά είναι μία περίπτωση ποδοσφαιριστή, που χρειάζεται αποτελεσματικές διαπραγματευτικές ικανότητες.

Και εδώ, θα πρέπει ο Ζοσέ Μπότο, να δείξει τις ικανότητές του.

Με βάση τα δεδομένα που ισχύουν λοιπόν, από τους πέντε ξένους οι δύο αποχωρούν, για τον Τέιλορ αναζητείται ένα βελούδινο διαζύγιο και μένουν δύο ξένοι.

Οι Αουγκούστο και Ζαμπά. Πρακτικά εφόσον βρεθεί λύση και με τον Τέϊλορ, ο ΠΑΟΚ θα στραφεί στην απόκτηση τριών ξένων παικτών. Από τις μέχρι τώρα κινήσεις που έχουν γίνει, ο Κουαλιάτα είναι κοινοτικός, καθώς έχει ιταλικό διαβατήριο παρότι είναι Ουρουγουανός. Ο Νέσμπεργκ είναι Νορβηγός, άρα δεν λογίζεται ως ξένος. Ο Κοτάρσκι είναι Κροάτης, κατά συνέπεια δεν καταλαμβάνει θέση ξένου παίκτη, εφόσον έρθει στην Τούμπα.

Η προτεραιότητα για την ενίσχυση είναι πλέον στο αριστερό άκρο της άμυνας και αμέσως μετά στον ΠΑΟΚ τονίζουν πως θέλουν να κινηθούν για δύο εξτρεμ που θα μπορέσουν να κάνουν την διαφορά.

Με τις αποχωρήσεις αδειάζουν θέσεις ξένων και στις θέσεις τους, μπορούν να έρθουν άλλοι καλύτεροι. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.