NBA: Μπάχαλο με Ντουράντ, ασταμάτητοι Γιάννης και Μπακς

Metrosport Team06 Φεβρουαρίου 2021

Tο απίστευτο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Κέβιν Ντουράντ επισκίασε τον αγώνα στο Μπρούκλιν ανάμεσα στους Νετς και τους Ράπτορς. Ο 32χρονος άσος δεν ξεκίνησε στην αρχική πεντάδα των Νετς, για πρώτη φορά στην καριέρα του, λόγω του ιατρικού πρωτοκόλλου μιας και έπρεπε να επιβεβαιωθεί αν ήρθε σε επαφή με θετικό κρούσμα κορωνοϊού. Ο Ντουράντ είχε προσβληθεί και αυτός από τον ιό στη διάρκεια του 2020, όμως έπρεπε να περάσει από μια ενδελεχή διαδικασία για να του επιτραπεί να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με τους Ράπτορς. Τελικώς, ο παίκτης πέρασε στο γήπεδο στο 8’, όμως, στο 27’ του ζητήθηκε να αποχωρήσει για λόγους ασφαλείας.

Στο αγωνιστικό σκέλος, οι Ράπτορς εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο το «μπάχαλο» με τη συμμετοχή του Κέβιν Ντουράντ και έφτασαν στη νίκη με 123-117. Ο Τζο Χάρις με 19 πόντους ήταν ο κορυφαίος των νικητών, με τον Τζέιμς Χάρντεν να προσθέτει 17 π. και τον Καϊρί Ίρβινκ 15 π.

Νικηφόρα ξεκίνησαν οι Μπακς το σερί των έξι αγώνων μακριά από το Μιλγουόκι οι Μπακς. Η παρέα του Γιάννη Αντετοκούνμπο επιβλήθηκε με 123-105 των Καβαλίερς στο Κλίβελαντ και ανέβηκε στο 14-8. Ο Έλληνας σούπερ σταρ ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετικός και φόρτωσε τα αντίπαλα με 33 πόντους. Επιπλέον, είχε 12 ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ, τέσσερα κοψίματα και ένα κλέψιμο.

O Ζάιον Ουίλιαμσον στον αγώνα των Πέλικανς με τους Πέισερς, έφτασε τους 1.000 πόντους σε 44 αγώνες στο ΝΒΑ και έγινε μέλος ενός «εκλεκτού» κλαμπ. Ο άσος των Πέλικανς έγινε ο 5ος παίκτης τα τελευταία 40 χρόνια που καταφέρνει να φτάσει στους 1.000 πόντους στο 44ο του αγώνα στο ΝΒΑ. Οι υπόλοιποι που το έχουν καταφέρει είναι ο Μάικλ Τζόρνταν, ο Ντέιβιντ Ρόμπινσον, ο Σακίλ Ο' Νιλ και ο Μπλέικ Γκρίφιν. Το παιχνίδι, πάντως, είχε εξέλιξη – θρίλερ με τους Πέισερς να φτάνουν στη νίκη με 114-113.

Tο εξαιρετικό της ρεκόρ βελτίωσαν οι Γιούτα Τζαζ, οι οποίοι επιβλήθηκαν με 138-121 των Χόρνετς και ανέβηκαν στο 18-5. Αυτή ήταν η 14η νίκη των "Μορμόνων' στα 15 τελευταία παιχνίδια τους. Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 31 πόντους και ο Ντόνοβαν Μίτσελ με 30 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Τζαζ.

Mε εντυπωσιακό τον Νίκολα Βούτσεβιτς, ο οποίος πέτυχε 43 πόντους οι Σικάγο Μπουλς επικράτησαν 123-119 των Ορλάντο Μάτζικ.

Ένα τρίποντο του Ντι Άντζελο Ράσελ τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε να μένουν γα το έδωσε νίκη στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς με 106-103 επί των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ο Ντιαλό είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση στο τέλος, όμως, αστόχησε σε σουτ τριών πόντων.

Oι Μαϊάμι Χιτ αντέδρασαν υποδειγματικά στην εντός έδρας ήττα από τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς και μία ημέρα αργότερα πήραν την εκδίκησή τους διαλύοντάς τους με 122-95. Ο Κέντρικ Ναν με 25 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των νικητών, με τον Μπαμ Αντεμπάγιο να προσθέτει 21 πόντους. Για τους Γουίζαρντς, ο Άλεξ Λεν είχε 18 πόντους και ο Ράσελ Γουέστμπρουκ 13 πόντους.

Oι Φοίνιξ Σανς δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης κόντρα στους Ντιτρόιτ Πίστονς. Το τελικό 109-92 ήρθε απολύτως φυσιολογικά για τους «Ήλιους», οι οποίοι είχαν την υπεροχή σε όλο το παιχνίδι. Ο Ντέβιν Μπούκερ με 23 πόντους και ο Κρις Πολ με 20 πόντους ήταν οι κορυφαίοι των νικητών. Για τους Πίστονς, ο Τζεράμι Γκραντ είχε 21 πόντους και ο Σάντικ Μπέι 14 πόντους.

Eχοντας τον Τέιτουμ για μεγάλο πρωταγωνιστή και πρώτο σκόρερ, οι Μπόστον Σέλτικς κατάφεραν να ανατρέψουν διαφορά 16 πόντων στο Λος Άντζελες και πήραν τη νίκη με 119-115 επί των Λος Άντζελες Κλίπερς. Ο Τζέισον Τέιτουμ φόρτωσε το καλάθι των Κλίπερς με 34 πόντους, έχοντας ως συμπαραστάτη του τον Γουόκερ, ο οποίος πρόσθεσε 24 πόντους. Ο Λέοναρντ με 28 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους Κλίπερς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.