NBA: Αυτοί είναι οι καλύτεροι παίκτες της regular season- Πού βρίσκεται ο Γιάννης;

Metrosport Team10 Απριλίου 2024

Λίγο πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου του NBA, το HoopsHype's Global Rating δημοσίευσε μια λίστα σχετικά με τους καλύτερους παίκτες της λίγκας για τη regular season.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει σίγουρα το γεγονός πως από την πρώτη πεντάδα, οι τέσσερις δεν είναι Αμερικάνοι και οι τρεις είναι Ευρωπαίοι.

Ως ο καλύτερος μπασκετμπολίστας της regular season 2023-24 κατατάσσεται ο MVP των περσινών τελικών, Νίκολα Γιόκιτς, που έχει μια «γεμάτη» στατιστική με μέσο όρο 26.4 πόντους, 12.4 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

 Δεύτερος έρχεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ τρίτος ο Λούκα Ντόνσιτς που πραγματοποιεί μια πραγματικά εξαιρετική σεζόν. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σλοβένος σούπερ σταρ είναι πρώτος στον μέσο όρο πόντων με 33.9, έχοντας 9.2 ριμπάουντ και 9.8 ασίστ.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Σάι Γκίλντζεους Αλεξάντερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (30.4 πόντοι, 5.5 ριμπ., 6.3 ασίστ.) και στην πέμπτη ο Τζέισον Τέιτουμ των Μπόστον Σέλτικς (27 πόντοι, 8.2 ριμπ., 4.9 ασίστ).

Ο «βασιλιάς» Λεμπρόν Τζέιμς είναι στη 10η θέση, με τον Στεφ Κάρι να έχει «υποχωρήσει» στην 20η.

Από τους Μιλγουόκι Μπακς, ο Ντάμιαν Λίλαρντ παρότι δεν βρίσκεται κοντά στις περσινές τους επιδόσεις (είχε 32.2 μ.ο πόντων στην κανονική διάρκεια) έχει τη δική του θέση στη λίστα και πλασάρεται στην 14η θέση.

Ο Κέβιν Ντουράντ κλείνει τη 10αδα και ο Ζάιον Γουίλιαμσον που φέτος φαίνεται να βρίσκει τα «πατήματά του» είναι στην 19η θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην πρώτη 25αδα το 24% των αθλητών δεν έχει καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη στιγμή που το 16% είναι από την Ευρώπη.


Η σχετική λίστα:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.