NBA: Ανακοίνωσε πως είναι ομοφυλόφιλος ο Άιζακ Χάμφρις - Προσπάθησε να αυτοκτονήσει

Metrosport Team16 Νοεμβρίου 2022

Come out ως ομοφυλόφιλος έκανε ο πρώην NBAer και νυν παίκτης του Αυστραλιανού πρωταθλήματος, Άιζακ Χάμφρις, ο οποίος σε μια αποκαλυπτική ομιλία προς τους συμπαίκτες του, δήλωσε μεταξύ άλλων πως στο παρελθόν είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει.

Ο 24χρονος παίκτης της Μέλμπουρν Γιουνάιτεντ πλέον, με θητεία στους Ατλάντα Χοκς και τους Ορλάντο Μάτζικ, έγινε μόλις ο δεύτερος εν ενεργεία μπασκετμπολίστας που αποκαλύπτει πως είναι ομοφυλόφιλος, μετά τον (άλλοτε παίκτη των Νετς) Τζέισον Κόλινς το 2013. Ο Τζον Αμίτσι είχε κάνει το ίδιο, όμως μετά την απόσυρσή του από τα παρκέ.

Σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο Αυστραλός σέντερ, έχοντας φτάσει ένα βήμα μακριά από την αυτοκτονί λόγω της σεξουαλικότητάς του, αποφάσισε να μαζέψει τους συμπαίκτες του και να τους εξομολογηθεί πως είναι ομοφυλόφιλος.

"Θα είναι μία από τις πιο δύσκολες συζητήσεις που έχω κάνει στην ζωή μου. Αλλά η ζωή αφορά το να κάνει δύσκολα πράγματα και να μαθαίνεις από αυτά, κάνοντας την διαφορά, οπότε αντέξτε μαζί μου" είπε αρχικά ο Αυστραλός σέντερ για να προσθέσει στην συνέχεια:

"Θέλω να σας πω κάποια πράγματα για εμένα και το μέλλον μου. Πριν από μερικά χρόνια βρέθηκα σε ένα σκοτεινό σημείο. Δεν μπορούσα να είμαι αυτός που είμαι και προσπάθησα να αφαιρέσω την ζωή μου. Και ο κυριότερος λόγος ήταν επειδή αντιμετώπιζα προβλήματα με την σεξουαλικότητά μου και να αποδεχθώ ότι είμαι ομοφυλόφιλος.

Μισούσα τον εαυτό μου, ήμουν αηδιασμένος και πίστευα ότι δεν μπορώ να είμαι τέτοιο άτομο σε αυτό το περιβάλλον. Και μόνο όταν βρέθηκα σε μία κοινότητα γεμάτη χαρά και ζωή που με ξύπνησε. Τότε όμως υπήρχε το ερωτηματικό το πώς θα παραμείνω παίκτης και θα πάω σε ομάδα. Όταν αποφάσισα ότι δεν θέλω να κρύβομαι θα μιλήσω δημόσια και θα σιγουρευτώ ότι ο κόσμος ξέρει πως μπορείς να ζεις και δεν πρέπει να κρύβεσαι επειδή είσαι αθλητής.

Εμείς ως επαγγελματίες αθλητές έχουμε ευθύνη να δίνουμε το παράδειγμα στον κόσμο. Υπάρχουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που δεν ξέρουν πώς να σηκωθούν και να υπάρχουν. Και ξέρω αυτό το συναίσθημα και θέλω να τους εκπροσωπήσω. Αυτός είναι ο στόχος μου, να ξέρει ο κόσμος ότι μπορείς να είσαι ό,τι θέλεις. Μπορείς να είσαι παίκτης και gay, σπουδαίος μπασκετμπολίστας και να είσαι gay. Μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις και δεν έχει σχέση η σεξουαλικότητά σου σε αυτό που μπορείς να γίνεις. Θέλω να είμαι απλώς ο εαυτός μου. Ανακάλυψα ότι αυτός είναι ο στόχος μου και θα κάνω ό,τι μπορώ για αυτό".

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.