Ναύαρχος Νέλσον!

Metrosport Team27 Ιανουαρίου 2023

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Σαν σύγχρονος ναύαρχος, ο Νέλσον Ολιβέιρα έκανε ένα ακόμη εξαιρετικό παιχνίδι και με την συνεπικούρηση των συμπαικτών του οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε μια δίκαιη και πανάξια πρόκριση μέσα στην Αθήνα. Απέναντί του ο ΠΑΟΚ είχε έναν πληγωμένο αντίπαλο που ήθελε να αποτινάξει την κακή αύρα των δύο προηγούμενων ηττών του και να πετύχει μια θριαμβευτική πρόκριση. Όλοι γνωρίζουμε πως μια ομάδα που είναι πρώτη στην βαθμολογία, που έχει δεχθεί 5 γκολ σε δυο αγώνες, που σχεδόν εκβιαστικά αναγκάστηκε να δώσει μια μέρα πριν τον αγώνα 2,2 εκατομμύρια για να έχει τον Μαντσίνι, θα έκανε τα πάντα για να πετύχει. Θα ήταν δυνατή έως αντιαθλητική, θα διαμαρτυρόταν στον διαιτητή και θα πίεζε για να πάρει το ματς με κάθε μέσο. 

Όμως ο ΠΑΟΚ μετά την διακοπή έχει βρει χημεία και ψυχολογία. Ο πιλότος του (Λουτσέσκου) δείχνει με πιο καθαρό μυαλό στον πάγκο αφού πλέον γνωρίζει τι έχει τόσο μέσα στο γήπεδο όσο και στον πάγκο. Ο κάθε παίκτης όχι μόνο έχει αποδεχτεί τον ρόλο του αλλά τον υποστηρίζει με αυτοθυσία και ικανοποιητική επάρκεια. Όσο αφορά το χθεσινό παιχνίδι όλα θα είχαν κριθεί πολύ πιο νωρίς διότι ο Κουρμπέλης σύμφωνα με τον πειθαρχικό κανονισμό του ποδοσφαίρου, θα έπρεπε να αποβληθεί δυο και τρεις φορές είτε με κίτρινη είτε με απευθείας κόκκινη κάρτα. Τον Ολιβέιρα χθες όσο και την Κυριακή δεν μπορούσες να τον σταματήσεις ούτε αν τον πυροβολούσες. Ένα πραγματικό θωρηκτό που δείχνει μέσα στο γήπεδο γιατί τον ήθελε τόσο ο Λουτσέσκου.

Ο Γιοβάνοβιτς σε 2 ½ παιχνίδια δεν βρήκε τον τρόπο να τον περιορίσει. Από κει και πέρα στην αρχή αν και ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα και είχε δυο-τρεις καλές φάσεις, βρέθηκε πίσω στο σκορ από μια λάθος αμυντική συμπεριφορά του Ντάντας που δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο όπως και ο Αογκούστο. Ακολούθησε όπως ήταν φυσικό ένα αγωνιστικό τέταρτο όπου ο γηπεδούχος πίεσε αλλά δεν μπόρεσε να κάνει απολύτως τίποτε. Στο δεύτερο ημίχρονο με την αλλαγή του Σβαμπ, το ανέβασμα του Ντάντας ο ΠΑΟΚ πήρε το κέντρο. 

Ο Παναθηναϊκός έχει μια άστοχη κεφαλιά του Μαντσίνι. Αντιθέτως εκτός από το γκολ ο Δικέφαλος χάνει ευκαιρίες με Ίγκανσον, Ολιβέιρα, Ντάντας, Μπίσεσβαρ ενώ του ακυρώνετε ένα γκολ του Νάρεϊ για λίγα εκατοστά. Συνοπτικά οι δυο ομάδες μέσα στο γήπεδο έχουν σήμερα πολύ μεγάλη διαφορά. Ο ΠΑΟΚ έχει βρει το πλάνο του και αυτό που χρειάζεται μόνο είναι μια ενίσχυση στις μεταγραφές για να κάνει το παραπάνω μιας και οι απουσίες λόγω τιμωριών και απουσιών κορυφώνονται. Ο Παναθηναϊκός εγκαταλείφθηκε από την τύχη του και μαζί έχασε και την αυτοπεποίθησή του. Χθες ο Δικέφαλος επικύρωσε ένα ζητούμενο που το επιθυμούσε την τελευταία τριετία: Να ζητά ο φίλαθλος κόσμος της το πότε θα έρθει η μέρα για να τον ξαναδεί στο γήπεδο!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.