«Ναυαγοί» στα...«απόνερα» του ντέρμπι οι δοξολογούντες τον χλωμό πρωτοπόρο

Δημήτρης Μπούζας02 Φεβρουαρίου 2022

Αξιολύπητοι και καταγέλαστοι για μια ακόμη φορά οι «στρατευμένοι» της ενημέρωσης και σιτιζόμενοι από την ερυθρόλευκη προπαγάνδα, επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν την καταλυτική εικόνα της απόλυτης κυριαρχίας του ΠΑΟΚ, εξισορροπώντας την ανωτερότητα του, με την αντίστοιχη αξιοθρήνητη εικόνα της ομάδα του δημοσίου.

Δεν ξέρω αν το θεωρούν μαγκιά και λεβεντιά το να αντιμάχονται τα δεδομένα και αυτονόητα, αντλώντας θράσσος προφανώς από την παρασκηνιακή παντοδυναμία των αφεντικών τους και ποντάροντας συγχρόνως σε μία αρρωστημένη «αποδοχή» από μερίδα χρήσιμων ηλιθίων και συμπλεγματικά εξαρτημένων. 

Αυτή τη φορά όμως αποδείχθηκαν παντελώς αδύναμοι, ως εκ τούτου και αξιολύπητοι να περάσουν την «γραμμή» τους. Αναφερόμαστε στον τρόπο με τον οποίο επιχείρησαν να περάσουν επικοινωνιακά το τσαλάκωμα του πρωτοπόρου στην Τούμπα.

 Ο συνασπισμός των ΜΜΕ του λεκανοπεδίου που ελέγχεται σε απόλυτο βαθμό από τον μεγάλο μιντιάρχη του λιμανιού, έδωσε τα ρέστα του για να καλύψει την γύμνια της ομάδας του. Η εικόνα ήταν θλιβερή. Η προσπάθεια να καλύψουν την διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες αποδείχθηκε κομβική και ως ένα σημείο και αποκρούστική. 

Τον «χορό» τον ξεκίνησε η αδιόρθωτη NOVA με τους Αθηναίους σχολιαστές που έστειλε στην συμπρωτεύουσα, περιορίζοντας σε δεύτερο ρόλο τους ουδέτερους κατά γενική ομολογία συνεργάτες της στη Θεσσαλονίκη. Για 90 λεπτά – με ένα μικρό διάλειμμα ενδιάμεσα – σφυροκόπημα με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να αναδεικνύεται σε ήρωα, με το 70%-30% κατοχής των γηπεδούχων, με πολλές κλασικές χαμένες ευκαιρίες από μέρους τους, έναντι μιας και μόνης τελικής προσπάθειας που κατέληξε σε γκολ των φιλοξενούμενων και όμως ο αθεόφοβος σχολιαστής επέμενε στο να βάζει στο ίδιο σακί τις δύο ομάδες. 

Σε ολόκληρη τη διάρκεια μοίραζε προκλητικά αντίβαρα στους καταπτοημένους Πειραιώτες, για να ισοζυγίσουν το τραγικό τους έλλειμμα. Τη σκυτάλη από τη NOVA την παρέλαβαν οι αθλητικές εκπομπές στη σειρά, με την επίσης αδιόρθωτη και αμετανόητη κρατική τηλεόραση, για να κλείσει τον κύκλο της αυτή η επιχείρηση αποπροσανατολισμού και διαγραφής της αγωνιστικής ανυπαρξίας και αντίστοιχης ταπείνωσης, στο OPEN του Ιβάν Σαββίδη!!! 

Ο κύριος Νταμπίζας χαρακτήρισε γενναίο (!!!) το σύστημα με το οποίο δραπέτευσε ο Ολυμπιακός από την Τούμπα, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί στην εξόφθαλμη ανωτερότητα των γηπεδούχων. Προσωπικά δεν με εξέπληξε αυτή η τοποθέτηση διότι εδώ και αρκετό καιρό στο OPEN διαπιστώνουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει περάσει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα και τον πρώτο λόγο έχουν οι τρεις της Αθήνας, με τη σειρά Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ (σ.σ και χθες στο κεντρικό δελτίο και στο καθιερωμένο αθλητικό του πεντάλεπτο μάθαμε για τον Ολυμπιακό ότι πήρε κάποιες μεταγραφές, για τον Παναθηναϊκό επίσης και για το τι προσπάθησε να κάνει η ΑΕΚ. Για τον ΠΑΟΚ σιγή ασυρμάτου).

Επιστρέφοντας λοιπόν στο ντέρμπι όπου ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, θεωρούμε χρήσιμο να επαναλάβουμε κάποιες επισημάνσεις και συγκρίσεις που κάναμε στο παρελθόν και που έχουν σχέση με την πορεία των δύο ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα. 

Ο προβληματικός λοιπόν φετινός ΠΑΟΚ που προχθές αποκαθήλωσε και ξεγύμνωσε τον αντίπαλο του και πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, αποδεδειγμένα πλήρωσε τις κακές εμφανίσεις του ως τώρα. Κάτι όμως που δεν συνέβη με τον αντίπαλο του, ο οποίος κατά γενική ομολογία σέρνεται στο πρωτάθλημα. 

Για αυτόν στα δύσκολα βρέθηκαν τα λεβεντόπαιδα της παράγκας και τον γλίτωσαν από τα χειρότερα (από όσα δηλαδή υπέστη τελικά ο ΠΑΟΚ), δίνοντας βαθμούς που δεν τους άξιζε σε περίπου 7 παιχνίδια με αντιπάλους που τον δυσκόλεψαν. 

Η διαφορά των 9 βαθμών όπως αντιλαμβάνεστε, αφορά τους συγκεκριμένους αγώνες με τις χειρουργικές επεμβάσεις των γνωστών καμικάζι του λιμανιού. Ο προβληματικός φετινός ΠΑΟΚ είναι ωστόσο δεύτερος. Όσο για την διαφορά εικόνας (και όχι βαθμολογίας) των δύο ομάδων είχατε την ευκαιρία να την διαπιστώσετε προχθές. 

Απλά πράγματα, αλλά ποιος να τα προβάλλει και το κυριότερο ποιος να τα υποστηρίξει; Η NOVA, η ΕΡΤ, το MEGA, η COSMOTE, ακόμη... και το OPEN; Ο χλωμός, άγευστος και κακομοίρης πρωτοπόρος, βρίσκεται μπροστά και είναι το βασικό φαβορί. 

Μετά την Κυριακή όμως όλοι είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε για μια ακόμη φορά πως ο τρισάθλιος επικοινωνιακός μηχανισμός και η ελεεινή ερυθρόλευκη προπαγάνδα, αυτή τη φορά εκτέθηκαν άγαρμπα. Οι στρατευμένοι και σιτιζόμενοι εκπρόσωποι της ενημέρωσης, στα μάτια της κοινής γνώμης μοιάζουν με ναυάγια που επιπλέουν στα απόνερα του προχθεσινού ντέρμπι.

ΥΓ1: Το να μπορείς να αντισταθείς στα οπαδικά συμπλέγματα και να εθελοτυφλείς σε περιστατικά απεχθέστατα – αν όχι φρικιαστικά – όπως ένα τέτοιο υπήρξε σε παιχνίδι της Σούπερ Λίγκα, σου αφαιρεί το δικαίωμα να αποτολμήσεις την οποιαδήποτε κριτική. Κι αυτό γιατί δεν σέβεσαι αυτόν που σε διαβάζει και αυτόν που σε ακούει.

ΥΓ2: Έληξε η περίοδος των μεταγραφών (απομένει ένα δεκαήμερο για τους ελεύθερους) χωρίς να υπάρξει η παραμικρή σοβαρή προσθήκη. Αν εξαιρέσουμε τον Σέρβο Γκατσίνοβιτς που πήραν οι πράσινοι, από εκεί και πέρα γενική μεταγραφική ανομβρία. Δεν ακούστηκε ούτε η προγραμματισμένη τρίτη κίνηση του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.