ΝΑΤΟ-Μπάιντεν για Φινλανδία, Σουηδία: «Υπέροχα νέα»

Metrosport Team29 Ιουνίου 2022

Εμφανώς ικανοποιημένος είναι ο Τζο Μπάιντεν για την υπογραφή του μνημονίου ανάμεσα σε Τουρκία, Φινλανδία και Σουηδία.

«Συγχαρητήρια σε Φινλανδία, Σουηδία και Τουρκία για την υπογραφή του μνημονίου, ένα κρίσιμης σημασίας βήμα για να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ Φινλανδία και Σουηδία, γεγονός που θα ισχυροποιήσει τη Συμμαχία μας και θα ενισχύσει τη συλλογική ασφάλεια. Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να αρχίσει η Σύνοδος» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, μίλησε για τον μεγάλο παρασκηνιακό ρόλο που έπαιξε ο Τζο Μπάιντεν στις διαπραγματεύσεις των σκανδιναβικών χωρών με την Τουρκία.

Ο αξιωματούχος είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Μπάιντεν μίλησε νωρίτερα στον Ερντογάν για το ΝΑΤΟ κατόπιν αιτήματος των δύο χωρών. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα επιτρέψει την επέκταση της συμμαχίας των 30 μελών και θα σηματοδοτήσει «μια σημαντική αλλαγή στη στάση για την ασφάλεια».

Από την πλευρά της, η Τουρκία δεν επέμεινε να συμπεριληφθούν στις διαπραγματεύσεις τα αιτήματά της για προηγμένα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη, συμπλήρωσε ο αξιωματούχος.

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής την Τετάρτη (29/6).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.