Nations League: Φινάλε με νίκη και πρωτιά για την Ελλάδα

Δημήτρης Καλαϊτζής27 Σεπτεμβρίου 2022

Με νίκη έκλεισε τις υποχρεώσεις της στο Nations League η Εθνική μας ομάδα, καθώς επικράτησε 3-1 της Β. Ιρλανδίας στη Ριζούπολη. Τα τέρματα σημείωσαν οι Πέλκας (14΄), Μασούρας (55΄) και Μάνταλος (80΄). 

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Κύπρος υπέστη συντριβή από το Κόσοβο (5-1) στην Πρίστινα και θα παίξει μπαράζ για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η Εθνική μας ομάδα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Πέλκα στο 14΄.

Μετά από σέντρα του Μπάλντοκ από τα δεξιά, ο Φάρελ έπεσε πάνω σε συμπαίκτη του με αποτέλεσμα να χάσει την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Πέλκας που ήταν δίπλα στην φάση με κεφαλιά να την στείλει στα δίχτυα.

Ωστόσο, η χαρά του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά, αφού η Β. Ιρλανδία έφερε το ματς στα ίσα με τον Λέιβερι στο 18΄.

Στο 23΄ ο ΜακΓκένις προσπάθησε να κρεμάσει τον Βλαχοδήμο με σουτ πίσω από το κέντρο, όμως η μπάλα πέρασε έξω. 


Πέντε λεπτά μετά, ήταν σειρά της γαλανόλευκης να απειλήσει με την κεφαλιά του Μασούρα να περνάει άουτ.

Στο 37΄ ο Μπακασέτας επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή με την μπάλα να καταλήγει έξω.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης η Ελλάδα πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Μασούρα.

Η γαλανόλευκη έκλεψε τη μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, ο Μάνταλος έγινε αποδέκτης της μπάλας, έδωσε στον Μπακασέτα, ο οποίος αν και σκόνταψε έδωσε στον Μασούρα που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τα πάντα τελείωσαν στο 80ο λεπτό με τον Μάνταλο να πιάνει ένα τρομερό σουτ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 3-1.

Η τελική βαθμολογία του ομίλου

1. Ελλάδα 15

2. Κόσοβο 9

3. Β. Ιρλανδία 5

4. Κύπρος 5

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.