Νάρεϊ vs Μαντσίνι: Οι πιο επιδραστικοί παίκτες του ντέρμπι

Κωστής Παναγιώτου04 Ιανουαρίου 2023

Απόψε ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη, στην Τούμπα (4/1, 20:00, Live στο Metropolis 95.5 και στο Metrosport.gr), για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς, με τις δύο ομάδες να ευελπιστούν να ξεκινήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο έτος, εν προκειμένου με μια νίκη απέναντι στο συμπολίτη τους.

Από τη μια ο "δικέφαλος" θέλει να επιστρέψει στις νίκες, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Ατρόμητο και από την άλλη οι "κίτρινοι" να πετύχουν τη δεύτερη σερί νίκη τους, μετά την επικράτηση επί του Παναιτωλικού.

Το τελευταίο διάστημα στον ΠΑΟΚ τα φώτα να είναι στραμμένα πάνω τον Κωνσταντέλια λόγω των εξαιρετικών εμφανίσεών του, αλλά ο παίκτης που συνεχίζει να είναι ο συνήθης ύποπτος για τα περισσότερα γκολ της ομάδας είναι ο Κάλεντ Νάρεϊ. Αντίστοιχα στο άλλο στρατόπεδο ο Ντάνιελ Μαντσίνι είναι από τους πιο επιδραστικούς ποδοσφαιριστές του Άρη, όντας πρώτος στις τελικές και στις πάσες-κλειδιά ανά αγώνα για τους "κίτρινους".

Αποτελούν μόνιμη απειλή για την αντίπαλη εστία

Η απουσία του Λουίς Πάλμα, οποίος δεν ξεπέρασε το πρόβλημα του τραυματισμού που αποκόμισε στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ρίχνει μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες του Μαντσίνι, οποίος στο παιχνίδι της Τούμπας καλείται να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε στην αναμέτρηση με την ομάδα του Αγρινίου.

Ο Νάρεϊ από την πλευρά στα τελευταία παιχνίδια έχει πραγματοποιήσει καλές εμφανίσεις, δείχνοντας σημάδια ανάκαμψης μετά το μικρό ντεφορμάρισμά του, και το ντέρμπι με τον συμπολίτη είναι μια ευκαιρία για τον ίδιο να επανέλθει στα γκολ, αφού το τελευταίο γκολ που σημείωσε στο πρωτάθλημα ήταν απέναντι στον Ολυμπιακό, στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, δίνοντας τότε μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Αμφότεροι αποτελούν μόνιμη απειλή για την αντίπαλη εστία είτε τελειώνουν οι ίδιοι τις φάσεις, είτε πασάρουν στους συμπαίκτες τους. Ο Νάρεϊ έχει πετύχει 4 γκολ και έχει δώσει 3 ασίστ σε 12 παιχνίδια (12 ως βασικός), όντας ο παίκτης από τον οποίο έχουν προέλθει τα περισσότερα γκολ του "δικεφάλου", ενώ ο Μαντσίνι μετράει 3 τέρματα και 4 ασίστ σε 13 αγώνες (12 ως βασικός).

Επίσης, ο Γερμανός άσος του ΠΑΟΚ είναι ο παίκτης με τις περισσότερες τελικές ανά αγώνα για την ομάδα του και πρώτος στις πάσες-κλειδιά ανά 90λεπτο. Ο Μαντσίνι από την πλευρά του είναι και εκείνος πρώτος στις τελικές και στις πάσες-κλειδιά ανά αγώνα για τον Άρη.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις διαφορές ανάμεσα στους δυο ποδοσφαιριστές όσο αφορά τις τελικές, τις ενέργειες με τη μπάλα και τις επιτυχημένες ντρίπλες.

Νάρεϊ

Μαντσίνι

Γκολ

4

3

Τελικές/ ανά ματς

2.2

2.1

Τελικές εντός εστίες/ ανά ματς

1.0

0.8

Ενέργειες με τη μπάλα/ ανά ματς

37.6

50.2

Ντρίπλες/ ανά ματς

0.7 (47%)

0.8 (50%)

Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στους δύο είναι οι ενέργειες με τη μπάλα, με τον Μαντσίνι να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Άρη, ενώ ο Νάρεϊ σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί ως δεύτερος επιθετικός αφήνοντας το ρόλο του δημιουργού. Παρόλα αυτά τόσο ο Αργεντινός, όσο και ο Γερμανός είναι οι παίκτες με τις περισσότερες πάσες-κλειδιά ( δηλαδή πάσες που καταλήγουν σε τελική ) για τις ομάδες τους.

Νάρεϊ

Μαντσίνι

Ασίστ

3

4

Επιτυχημένες πάσες

15.6 (74%)

22.3 (72%)

Πάσες-Κλειδιά

1.7

1.9

Πάσες στην επίθεση

13.1 (63%)

18 (57%)

Δημιουργία μεγάλων ευκαιριών

2

2

Heatmap-Νάρεϊ
Heatmap-Μαντσίνι


Στην αποψινή αναμέτρηση μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Άρη (4/1, 20:00, Live στο Metropolis 95.5 και στο Metrosport.gr) ο Κάλεντ Νάρεϊ και ο Ντάνιελ Μαντσίνι αναμένεται να ταλαιπωρήσουν τις δυο άμυνες, όπως κάνουν άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. 

Data: SofaScore

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.