Νάρεϊ Φαν Μπάστεν!

Metrosport Team29 Αυγούστου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Ίσως δυσνόητος τίτλος για τους νεότερους αλλά το γκολ του Νάρεϊ πλησίασε πολύ σε ομοιότητα αυτό του θρυλικού Φαν Μπάστεν το 1988 στον τελικό του Euro με την Σοβιετική Ένωση. Μια πάσα του Μπίσεσβαρ, σέντρα ακριβείας από τον Ζίφκοβιτς και δεξί μονοκόμματο σουτ από το Νάρεϊ που πέρασε τη μπάλα από την «τρύπα της βελόνας». 

Θα ήταν κρίμα κι άδικο για τον ΠΑΟΚ να χάσει έστω και μισό πόντο από το χθεσινό παιχνίδι. Ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του να είναι άνω του μετρίου και να χαρακτηρίζονται από τρομερή αγωνιστικότητα και πίεση. Πέτυχαν γρήγορα το γκολ, είχαν ακόμη μια κλασσική ευκαιρία με τον Τόμας ωστόσο δεν έβγαλαν τις πολύ επικίνδυνες τελικές που θα ήταν ανάλογες με την κυριαρχία τους. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αναμενόμενο να μειωθεί η πίεση όμως οι φιλοξενούμενοι έχοντας το νου τους και στην ισοφάριση άφηναν περισσότερους κενούς χώρους. Επίσης ύστερα από πολύ καιρό ο ΠΑΟΚ φάνηκε να έχει δυο πλευρές επιθετικά αλλά να επιτίθεται και από τον άξονα. Το γκολ του Ολιβέιρα που ακυρώθηκε για εκατοστά ήταν ένα ποίημα δημιουργίας από τρεις παίκτες που γνωρίζουν το «τόπι» !! Μπίσεσβαρ-Ολιβέιρα- Νάρεϊ και πάλι Ολιβέιρα πέτυχαν ένα τέρμα που δυστυχώς δε μέτρησε όχι μόνο γιατί ήταν πολύ όμορφο αλλά έβαλε τον ΠΑΟΚ σε περιπέτειες. 

 Στη μοναδική ευκαιρία του Ατρομήτου και ενώ ο ΠΑΟΚ έπαιζε αρκετά ψηλά, εκτέθηκε από ένα λάθος και ένα γλίστρημα του Σάστρε και δέχτηκε το γκολ στο 92΄. Εκεί λογικά έπρεπε να έρθει η κατάρρευση. Κι όμως ο Δικέφαλος είχε την υπομονή να κάνει μια-δυο επιθέσεις ορθολογικές ακόμη, με τον «θεό» του ποδοσφαίρου να τον δικαιώνει. Σίγουρα θα πρέπει να καθαρίζει ο Δικέφαλος με τέτοια απόδοση αυτά τα παιχνίδια γιατί όπως αποδείχθηκε μπορεί να χάσεις βαθμούς από το πουθενά. Τέλος οι τρεις τελευταίες αλλαγές – με ευθύνη των ιδίων των παικτών- αντί να βοηθήσουν δίνοντας περισσότερο ενέργεια στην ομάδα την αποσυντόνισαν. Επιβάλλεται ο κάθε παίκτης να αρπάζει την ευκαιρία του αλλιώς είναι σωστό να ακολουθούν οι επόμενες λύσεις.

Όλοι ήταν πολύ καλοί χθες (οι βασικοί) αλλά αξίζουν πολλές ακόμη ευκαιρίες στους Κουλιεράκη και Τσαούση που πραγματικά δείχνουν να δένουν με την ομάδα.

Υ.Γ. Ο Κόουλμαν διαμαρτυρήθηκε για την διαιτησία. Μάλλον δεν είδε καλά γιατί αλλιώς θα αντιλαμβανόταν τη δεύτερη κίτρινη που έπρεπε να δώσει στον Χατζηισαϊα σε επικίνδυνο μαρκάρισμα πάνω στον Νάρεϊ περίπου στο 35΄ή το φάουλ που έγινε στον Μπίσεσβαρ πριν το γκολ του Ατρομήτου!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.