Νάρεϊ: «Εχουμε καλή ομάδα, δεν πρέπει να χαρίζουμε... γκολ»

Metrosport Team26 Σεπτεμβρίου 2022

Συνέντευξη στους: Κώστα Πετρωτό, Γιώργο Καστάνη, Γιώργο Ζαϊρη

«Σκόραρε» με τις απαντήσεις του στην «Μ» και το Metrosport.gr o Nάρεϊ παίρνοντας τις ασίστ των ερωτήσεων από τους Κώστα Πετρωτό, Γιώργο Καστάνη και Γιώργο Ζαϊρη.

Μετά το πρώτο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξης του στην «Μ» και το Metrosport.gr, ο Κάλεντ Νάρεϊ οριοθετεί τους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας...

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως έχουμε τεράστια αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και πιστεύουμε πως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Είμαστε μια ομάδα που προπονείται καταπληκτικά με υψηλές εντάσεις και με πολύ σωστή νοοτροπία. Παράλληλα έχω δει και τους αντιπάλους μας. Δεν νομίζω πως υπάρχει άλλη ομάδα που προσπαθεί να παίξει το ποδόσφαιρο που παίζουμε εμείς. Να χτίζουμε τις επιθέσεις μας από πίσω, να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Καμιά ομάδα δεν μπορεί να μας πει ότι είμαστε εύκολος αντίπαλος και καμιά ομάδα δεν μπορεί να μας αναγκάσει να «κρυφτούμε» από το ποδόσφαιρο που θέλουμε και μπορούμε να παίζουμε. Επειδή έχουμε λοιπόν όλα αυτά τα στοιχεία, μπορούμε να κάνουμε πολλά καλά πράγματα φέτος».

  • Σε σύντομο χρονικό διάστημα έχεις γκολ, ασίστ, παρουσίες σε πολλές κατηγορίες στατιστικών. Μπορείς να δώσεις περισσότερα;

«Σίγουρα είναι μια καλή περίοδο για μένα αλλά πάντα υπάρχει το καλύτερο. Αλλωστε μην ξεχνάμε πως ακόμη είμαστε στην αρχή, Ναι έκανα ένα καλό ξεκίνημα αλλά έχω πολλά περιθώρια βελτίωσης και εγώ ατομικά αλλά και η ομάδα. Σιγά σιγά με το χρόνο θα δώσουμε πολλά παραπάνω...»

  • Πέτυχες ένα ωραίο γκολ στο Ηράκλειο. Μπορείς να πεις ότι πλέον σε έχουν μάθει οι συμπαίκτες σου και πώς είναι η συνεργασία με τον Ζίβκοβιτς αφού και αυτός αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά της επίθεσης

«Συμφωνώ για το γκολ στο Ηράκλειο, είναι ένα αποτέλεσμα της χημείας αλλά και της γνώσης για το τι μπορεί να κάνει ένας ποδοσφαιριστής και τις ικανότητες του. Ο Βιεϊρίνια γνώριζε ότι κάνω αυτή την κίνηση στον χώρο, μου έκανε την τέλεια πάσα και σκόραρα. Θέλει χρόνο για να μάθει ο ένας ποδοσφαιριστής τον άλλο. Με τον Αντρίγια μπορούμε και οι δυο να παίξουμε και δεξιά και αριστερά, να αλλάζουμε πλευρές και νομίζω πως αυτό είναι πολύ καλό για την ομάδα. Θα έλεγα ότι είναι ένα καλό όπλο για την δική μας ομάδα και ένα τεράστιο πρόβλημα για κάθε αντίπαλο γιατί του δημιουργούμε ανισορροπία αλλάζοντας τις πλευρές».

  • Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος στις τελικές αλλά έχει σκοράρει μόνο πέντε φορές. Πιστεύεις πως με τη δουλειά μπορεί να λυθεί αυτό το πρόβλημα;

«Πρώτα απ’ όλα νομίζω πως είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή να δημιουργούμε τόσες πολλές ευκαιρίες. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να κάνεις ευκαιρίες. Σε κάθε προπόνηση δουλεύουμε στο πώς θα τελειώνουμε αυτές τις φάσεις. Απαγορεύεται στην προπόνηση να... χαρίζεις τέτοια γκολ και πρέπει να τα σημειώνεις. Πιστεύω ότι θα ήταν μεγάλο πρόβλημα αν δεν κάναμε ευκαιρίες. Φυσικά και θα έπρεπε να τελειώνουμε τα ματς πιο νωρίς και να σκοράρουμε. Πλέον πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στην τελική προσπάθεια, να είμαστε... πεινασμένοι για το γκολ και αν το πετύχουμε δεν θα επιτρέπουμε σε κανέναν αντίπαλο να ελπίζει για θετικό αποτέλεσμα όταν εμείς θα έχουμε αυτά τα καλά διαστήματα στο παιχνίδι».


«Προσέχει την κάθε λεπτομέρεια ο Λουτσέσκου»

Για άριστα αποδυτήρια αλλά και για έναν προπονητή που προσέχει την παραμικρή λεπτομέρεια έκανε λόγο ο επιθετικός του Δικεφάλου: «Τα αποδυτήρια είναι παντού τα ίδια. Πρέπει να συμβιώσεις με διαφορετικούς χαρακτήρες. Η βασική διαφορά εδώ είναι πως δεν καταλαβαίνω τίποτε [γελώντας] αλλά ναι υπάρχει πολύ καλό κλίμα. Εδώ υπάρχει πιο ανθρώπινη προσέγγιση γιατί στη Γερμανία είναι περισσότερο... μηχανές. Για τον Λουτσέσκου; Είναι κολλημένος με τις λεπτομέρειες και προσέχει την παραμικρή. Προσπαθεί να πάρει το καλύτερο δυνατό από κάθε ποδοσφαιριστή ξεχωριστά. Προσωπικά με βοήθησε αφάνταστα για να έχω την γρήγορη προσαρμογή. Με είχε από κοντά για να μου δείξει τους τρόπους που πρέπει να κινούμαι στο γήπεδο. Θέλω να πιστεύω πως μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι τον κάνω χαρούμενο».

«Νιώθουμε καλά...»

Την Κυριακή θα ζήσει το πρώτο εντός έδρας ντέρμπι στην κατάμεστη Τούμπα απέναντι στον Παναθηναϊκό και ο Νάρεϊ δηλώνει πεπεισμένος πως πως η ομάδα μπορεί να βγει νικήτρια από τον αγωνιστικό χώρο: «Κάθε νίκη σου δίνει αυτοπεποίθηση και νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Ακόμη και μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ νιώσαμε πως δώσαμε πολλά πράγματα. Φυσικά και μπορούμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό πολύ περισσότερο από τη στιγμή που παίζουμε στην έδρα μας».

«Το ταλέντο των νεαρών, εφάμιλλο με αυτό στη Γερμανία»

Ο Κάλεντ Νάρεϊ κλήθηκε να συγκρίνει το ταλέντο των νεαρών ποδοσφαιιρστών του ΠΑΟΚ με εκείνων στη Γερμανία: «Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει πως στην Γερμανία τα ταλέντα των ακαδημιών μπορεί να είναι πολύ καλύτερα από αυτά της Ελλάδας. Δεν είναι έτσι. Μπορώ να σας πω πως τα παιδιά εδώ με τα οποία προπονούμαι και παίζω έχουν εφάμιλλο ταλέντο με αυτά που προέρχονται από τις ακαδημίες των γερμανικών ομάδων. Η μεγάλη διαφορά είναι πως εκεί στην Γερμανία οι ευκαιρίες που έχουν αυτά τα παιδιά για να αναδείξουν το ταλέντο τους είναι περισσότερες από ότι εδώ. Αλλά το ταλέντο υπάρχει και εδώ και είναι έντονο. Μπορώ να πω λοιπόν πως έχω συμπαίκτες με πολύ ταλέντο και φυσικά έχουν πολλές πιθανότητες και με λίγη τύχη γιατί πάντα χρειάζονται να κάνουν σπουδαία καριέρα στο ποδόσφαιρο. Για τον Λύρατζη που παίζει στην ίδια πλευρά με μένα; Είναι ένας νέος παίκτης που όμως έχει εμπειρία. Του μιλάω, ο Λύρατζης και ο κάθε Λύρατζης αν ήταν στην Γερμανία θα μπορούσε να είχε παίξει σε υψηλό επίπεδο από πολύ μικρός».


Για την προσαρμογή του στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε:

«Τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου αισθανόμαστε καλά που είμαστε εδώ. Είναι πολύ σημαντικό και για μένα και για την σύζυγο μου και για τις δυο κόρες μου πως έχουμε βρει ένα καλό περιβάλλον με ζεστούς ανθρώπους που μας συμπεριφέρονται πολύ ωραία». 

Ενώ ακόμα μίλησε για τον κόσμο του Δικεφάλου:

«Γνώριζα εξ αρχής πως ο κόσμος του ΠΑΟΚ έχει τεράστιες απαιτήσεις από τους ποδοσφαιριστές. Επομένως οι αποδοκιμασίες μετά τον αποκλεισμό δεν ήταν κάτι που με αιφνιδίασε Ημουν επομένως προετοιμασμένος να το αντιμετωπίσω αυτό. Αλλωστε και πριν το ματς με την Λέφσκι είχαμε δεχθεί αντιπροσωπεία οπαδών. Αλλά είναι αποδεκτό όλο αυτό αφού επρόκειτο για μια αποτυχία την οποία έπρεπε να διαχειριστούμε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.