Νάρεϊ: Αξίζει τον ντόρο που γίνεται; Τι μπορεί να προσφέρει στον ΠΑΟΚ

Χρύσανθος Δοβλέτογλου10 Ιουλίου 2022

Ο Κάλεντ Νάρεϊ είναι ο βασικός στόχος του ΠΑΟΚ για τα άκρα της επίθεσης. Η επιμονή του Δικεφάλου στο πρόσωπό του δικαιολογείται βάσει των αριθμών του, καθώς είναι ο ορισμός του δημιουργικού ποδοσφαιριστή, με 46 γκολ και 42 ασίστ μέχρι τώρα στην καριέρα του. 

Στα επτά συνεχόμενα χρόνια παρουσίας του στην Bundesliga 2 ήταν πολύ... γενναιόδωρος στο να μοιράζει πάσες για να σκοράρουν σε συμπαίκτες του, καταγράφοντας συνολικά 32, με Πάντεμπορν, Γκρόιτερ Φιρτ, Αμβούργο και Φορτούνα. Πέρσι το... τερμάτισε, με μία ασίστ ανά δύο ματς μέσο όρο στο πρωτάθλημα! 

15 ασίστ σε 30 παιχνίδια

Ο Γερμανός εξτρέμ έχει τεχνική κατάρτιση και παράλληλα ταχύτητα που του επιτρέπει να διεμβολίζει τις αντίπαλες άμυνες. Οι 15 ασίστ που σέρβιρε στο περσινό πρωτάθλημα με την Φορτούνα είναι το ρεκόρ καριέρας του σε μία περίοδο. Μέχρι την περασμένη σεζόν οι περισσότερες που είχε μοιράσει ήταν έξι, με την Γκρόιτερ Φιρτ πριν από πέντε χρόνια, την χρονιά 2016-17. Και σε γκολ όμως ήταν πιο αποδοτική του σεζόν σε επίπεδο ανδρικών συλλόγων. Η προηγούμενη φορά που έπιασε τα οκτώ ήταν την περίοδο 2013-14, αλλά με την δεύτερη ομάδα της Λεβερκούζεν. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου βλέπει στο πρόσωπό του έναν ποδοσφαιριστή που θα εναλλάσεται με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στα «φτερά» και θα συνεργάζεται άψογα με τους συμπαίκτες του στην μεσοεπιθετική γραμμή.

Κλειδί στα πλάνα της Φορτούνα

Ο Νάρεϊ είχε μια εξαιρετική σεζόν πέρσι και λογικά υπάρχουν πολλές «σειρήνες» γύρω από το ονομά του, όπως από την Χόφενχαϊμ και την Κολωνία για να αγωνιστεί στην Bundesliga. Βέβαια, θεωρείται κομβικός και για την Φορτούνα, ωστόσο, είναι αδύνατο να τον κρατήσει και την επόμενη σεζόν, παρότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023. Δεν είναι τυχαίο ότι ο προπονητής του σε Αμβούργο και Φορτούνα, Ντανιέλ Τιούνε, στάζει μέλι για τον ταλαντούχο μεσοεπιθετικό: 

«Ο Νάρεϊ έχει αναπτυχθεί περαιτέρω, οπότε μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντικός είναι για εμάς. Εχει κάνει άλλο ένα βήμα μπροστά.» Εχει αναφερθεί, επίσης, και στην αμυντική δουλειά που κάνει κατά την διάρκεια των αγώνων. Δεν πρόκειται, λοιπόν, για έναν ποδοσφαιριστή που αρκείται μόνο σε κούρσες, ασίστ και γκολ, αλλά είναι και τακτικά προσηλωμένος. «Νομίζω ότι είναι επιβλητικός. Υπάρχουν πολλοί τομείς στα παιχνίδια που μπορεί να προσφέρει και έχει προσφέρει πολλές φορές» πρόσθεσε. 

* Ο Νάρεϊ είχε σκοράρει και είχε μοιράσει ασίστ στο ντεμπούτο του Τιούνε στον πάγκο της Φορτούνα απέναντι στη Σάλκε

Μπορεί να ήταν η πρώτη του τόσο καλή χρονιά σε κορυφαίο επίπεδο, αλλά όσοι τον παρακολούθησαν στην Γερμανία επιμένουν ότι το μέλλον του ανήκει. Και λογικά στις τάξεις της Φορτούνα δεν θέλουν να τον χάσουν για ένα εκατ. ευρώ. Γι' αυτό επιμένουν για ένα ποσό κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Ο Κλάους Αλοφς, ο τεχνικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας, είχε δηλώσει σχετικά: «Πρέπει να δημιουργήσουμε έσοδα από μεταγραφές και αυτό μας θέτει σε δίλημμα. Μπορεί να το δούμε σύντομα στην περίπτωση του Νάρεϊ». Η Φορτούνα με λίγα λόγια θα ήθελε πολύ να συνεχίσει μαζί του, αλλά γνωρίζοντας ότι αποκλείεται να επεκτείνει το συμβόλαιό του, θα συμβιβαστεί με την πώληση...


Η νόσος των... πλευρών

Αν κάποιος αναρωτιέται για τους τραυματισμούς του Κάλεντ Νάρεϊ, γενικά στην καριέρα του δεν είχε. Μόνο πέρσι ταλαιπωρήθηκε για ένα διάστημα από χτύπημα στα πλευρά και μάλιστα ήταν ο τέταρτος παίκτης της ομάδας μέσα στη σεζόν με τέτοιο τραυματισμό! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπεύθυνοι της ομάδας είχαν αρχίσει να κάνουν λόγο για... νόσο των πλευρών! Ευτυχώς για τον Νάρεϊ επέστρεψε γρήγορα στα καθήκοντά του, σε αντίθεση με τους Σομπότκα, Ντε Βις και Μπόντζεκ, οι οποίοι αντιμετώπισαν σοβαρότερα προβλήματα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.