Ναπολιτάνοι για το γκράφιτι των ΠΑΟΚτσήδων στην Τούμπα: «Είστε οι καλύτεροι, γιαγιά μας η Ελλάδα»!

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος29 Νοεμβρίου 2020

Όλες αυτές τις ημέρες μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, έχουν εκτυλιχθεί ιδιαίτερες στιγμές ανάμεσα σε οπαδούς των ομάδων με χαρακτηριστικότερη την αγκαλιά δύο ομάδων της Μπόκα και της Ρίβερ. Το γκραφίτι στην Τούμπα όμως δημιούργησε μια νοητή τεράστια αγκαλιά ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και της Νάπολι!

Συγκεκριμένα στη σελίδα La Napoli Bene στο Facebook, οι διαχειριστές της πόσταραν την προσωπογραφία που δημιούργησαν οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τον Ντιέγκο Μαραντόνα και τα λόγια που είχε πει στην ιταλική τηλεόραση μετά το τέλος του μοναδικού αγώνα που έδωσε στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Με ένα προσωπικό μήνυμα του Χρήστου Παπανικολάου, οπαδού του ΠΑΟΚ που έστειλε το μήνυμα στην συγκεκριμένη σελίδα το οποίο κοινοποίησαν και (εκτός των όσων περιγράφει για το γκραφίτι) λέει: «Εγώ με τη σειρά μου ως οπαδός του ΠΑΟΚ που έζησα εκείνο το βράδυ αλλά και ως μέλος μιας γενιάς που μεγάλωσε με τον Ντιέγκο Μαραντόνα θα τον χαιρετήσω λέγοντας τα εξής: «Μεγάλε Ντιέγκο όπως κι αν έζησες τη ζωή σου. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ομόρφυνες τη δική μας! Καλή αντάμωση». Οι διαχειριστές της σελίδας εξήγησαν: «Απίστευτο! Διάβασα το μήνυμα του Χρήστου Παπανικολάου, οπαδού του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Ανταλλάσσουμε αριθμούς, αισθανόμαστε να χαιρετάμε ο ένας τον άλλον με στοργή. Όποιος συμμετείχε σε εκείνο το ταξίδι στις 6 Οκτωβρίου 1988 ξέρει τι σημαίνει και μπορεί να καταλάβει την αξία αυτού του μηνύματος».

«Εμείς οι Ναπολιτάνοι, είμαστε παιδιά της Ελλάδας»

Στα σχόλια που ξεχωρίζουν κάτω από το ποστάρισμα διαβάζει κανείς απίστευτα μηνύματα αγάπης και αλληλοσυμπαράστασης. Ειδικά δε ως προς την αγάπη των Ναπολιτάνων για την Ελλάδα, αλλά και για την ατμόσφαιρα της Τούμπας: «Ήμουν σε εκείνο το Νάπολι-ΠΑΟΚ, λίγα μέτρα από την κερκίδα των φιλοξενούμενων και δεν με πίστευα τη ζεστασιά, τα χρώματα, το θόρυβο των οπαδών του ΠΑΟΚ. Ήταν μερικές χιλιάδες, μας φάνηκαν περισσότεροι. Μεγάλοι οπαδοί, οι καλύτεροι θαυμάστηκαν στο Σάο Πάολο» λέει ένα από τα πιο χαρακτηριστικά. «Προς το παρόν, οι καλύτεροι που έχω δει» λέει ένα άλλο. Και για την Ελλάδα όμως και τους άρρηκτους δεσμούς της Ναπολης (ή πολύ πιο σωστά Νεάπολης όπως την αναφέρουν οι ίδιοι οι Ναπολιτάνοι) με την αρχαία Ελλάδα: «Τα θεμέλια του δυτικού κόσμου μπήκαν στην αρχαία ΕΛΛΑΣ και εμείς οι Ναπολιτάνοι είμαστε παιδιά τους, η ΝΕΑΠΟΛΗ ιδρύθηκε από τους Έλληνες!» και «Εμείς οι Ναπολιτάνοι είμαστε Έλληνες. Μαμά μας είναι η Ιταλία, γιαγιά μας η Ελλάδα».





Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.