Νάπολη: Η πόλη που ο Μαραντόνα λατρεύεται σαν Θεός (pics)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου30 Οκτωβρίου 2023

Σε κάθε στενό, σε κάθε τοίχο, σε κάθε μαγαζί της Νάπολι, ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι εκεί. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να αναφέρουμε ότι λατρεύεται σαν Θεός, ενώ μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι στην πόλη της Νότιας Ιταλίας δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Όσο ανεβαίνει κάποιος το δρομάκι που οδηγεί στο ποδοσφαιρικό προσκύνημα του παίκτη που έβγαλε την δεκαετία του '80 από την αφάνεια την Νάπολι (κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ιταλίας, ένα Σούπερ Καπ καθώς και το Κύπελλο UEFA της χρονιάς 1988–1989), νιώθει δέος. Μετά από λίγο συναντήσαμε το διασημότερο γκράφιτι που υπάρχει στην πόλη. Το κεφάλι του καταλήγει σε ένα παράθυρο, το οποίο ανοίγει μόνο μετά από επιτυχίες.

Δημιουργήθηκε το 1990 μετά την κατάκτηση του δεύτερου Scudetto από τη Νάπολι και παρέμεινε ως είχε μέχρι το 2016, όταν και υπέστη μερικές τροποποιήσεις. Η πιο σημαντική εξ' αυτών ήταν η επανασχεδίαση του προσώπου του Μαραντόνα, από τον Αργεντίνο, Francisco Bosoletti.

Από κάτω υπάρχει ένα υπαίθριο μουσείο με εικόνες από την καριέρα του Ντιέγκο Μαραντόνα, φανέλες και κασκόλ που έχουν αφήσει απλοί φίλαθλοι ως φόρο τιμής, ακόμα και φωτογραφία με το πόδι του επιχρυσωμένο. Βρήκαμε μέχρι και κασκόλ από τον σύλλογο Πέλοπας Πύργου!

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το Metrosport.gr είναι χαρακτηριστικές

* Ο Ντιέγκο αναβιώνει στη Νάπολη ακόμη και μέσα από συσκευασίες ζυμαρικών

* Στον πιο κεντρικό δρόμο της Νάπολη πωλούνται... χαρτιά υγείας με τα σήματα των υπόλοιπων μεγάλων ιταλικών ομάδων

* Οι τοιχογραφίες του Μαραντόνα είναι κάτι πολύ συνηθισμένο στη Νάπολη

* Στον χώρο που βρίσκεται το υπαίθριο μουσείο του Ντιέγκο καθημερινά μαζεύεται πολύς κόσμος που τον αποθεώνει με τραγούδια και συνθήματα, ενώ, φυσικά, γύρω γύρω υπάρχουν και πάγκοι που πωλούν αναμνηστικά του.

* Σχεδόν σε κάθε φωτογραφία του Μαραντόνα αναγράφονται οι χρονιές που κατακτήθηκαν τα τρία πρωταθλήματα της Νάπολι (1987, 1990 και 2023).



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.