Ναλιτζής: «Με έπιασε η ψυχή μου στην ευκαιρία του Κρμέντσικ, ο Πάμπλο αξίζει την ευκαιρία»

Metrosport Team24 Μαΐου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Ναλιτζής, και μίλησε για τον τελικό του 2001, τον Κρμέντσικ, το κοουτσάρισμα του Γκαρσία αλλά και τον Πασχαλάκη.

Μεταξύ άλλων:

Για την ιστορία με το τατουάζ στον τελικό Κυπέλλου του 2001: «Προσπαθούσαμε να έχουμε μια έξτρα ψυχολογική δύναμη. Ηταν μια ιδέα του Καφέ και του Κωνσταντινίδη και ήρθε ο και μας έκανε τα τατουάζ, εγώ έκανα το Νάλι, τότε κόβανε τα επίθετα. Ο Καφές είχε κάνει έναν ήλιο που συμβόλιζε ότι παίρναμε το Κύπελλο και θα πηγαίναμε μετά διακοπές. Ο καθένας έκανε συμβολικό τατουάζ, ανάλογα με το τι ήθελε. Οι γονείς μου έμαθαν μετά από δύο μήνες πως έκανα τατουάζ».

Για το αν ήταν πιο εύκολος ο τελικός του 2001 ή του 2021: «Του 2001 ήταν πιο εύκολος ο τελικός για τον ΠΑΟΚ γιατί βοήθησε το σκορ. Ποτέ δεν τελειώνει ένα παιχνίδι αλλά μετά το 4-1 δεν υπήρχε χρόνος για τον Ολυμπιακό να το γυρίσει».

Για τον Κρμέντσικ: «Μας έπιασε η ψυχή μας με τη δεύτερη φάση που έχασε ο Κρμέντσικ, δεν χάνεται αυτό το γκολ, είχε όλη την εστία μπροστά του. Ευτυχώς του δόθηκε άλλη μια ευκαιρία με την τρομερή έμπνευση του Ζίβκοβιτς και έφερε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη. Τέτοιοι παίκτες όπως ο Σέρβος μπορούν με μια φάση να κρίνουν το παιχνίδι, καλά έκανε ο Γκαρσία και τον κράτησε μέσα».

Για το κοουτσάρισμα του Γκαρσία: «Αντιμετώπισε σωστά το παιχνίδι, διάβασε τον Ολυμπιακό στα ατού, δεν του δημιούργησε πολλές φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο είχε τον έλεγχο και προηγήθηκε, αν δεν έτρωγε γρήγορο γκολ θα ήταν σαφώς καλύτερη η εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου. Πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία του κόουτς για να κάνει τις επιλογές του, το ρόστερ που θέλει και να μπορέσει να παρουσιάσει ένα πιο δυνατό σύνολο. Τον ΠΑΟΚ δεν τον θέλουμε να παίρνουμε το Κύπελλο, τον θέλουμε να παίρνει το Πρωτάθλημα. Όταν κερδίζεις τον πρωταθλητή, τότε η αξία στην επιτυχία σου είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Για τον Πασχαλάκη: «Στην Ελλάδα αυτό συμβαίνει. Τη μία εβδομάδα κρίνουν τον Πασχαλάκη και την άλλη τον αποθεώνουν. Αξίζει συγχαρητήρια γιατί βρήκε τον εαυτό του και σε ένα τέτοιο παιχνίδι να είναι πολύ καλός. Δικαιώθηκε».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.