«Ναι» στους άλλους κι «όχι» στον ΠΑΟΚ;

Αρις Νικολάκης09 Οκτωβρίου 2021

Είναι ηλίου φαεινότερον! Όσοι της νυν Κυβέρνησης συντελούν (ναι, έτσι ακριβώς όπως το διαβάζετε: Συντελούν) στις από περίεργες μέχρι ύποπτες καθυστερήσεις των εξελίξεων για τη Νέα Τούμπα, ρίχνουν νερό στον μύλο της τέως (συγ)Κυβέρνησης. Καθαρές κουβέντες. Κι έχουμε στη Θεσσαλονίκη την τέως (συγ)Κυβέρνηση, να ανεμίζει το αντιπολιτευτικό της λάβαρο στο πλευρό του ενιαίου ΠΑΟΚ. Δίχως να έχει δικαίωμα, για να ομιλεί. Αυτή, όπως κι η νυν Κυβέρνηση, ουδέν σοβαρόν έπραξαν για τις εξελίξεις. 

Δικαίωμα για να ομιλούν έχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κι ο Δήμος Θεσσαλονίκης! Αφήστε – το είπαμε, το λέμε και θα το πούμε πάλι – πού στην τέως (συγ) Κυβέρνηση χρεώνεται από τον κόσμο του ΠΑΟΚ η στέρηση της διεκδίκησης (κι η …παρεπόμενη κατάκτηση) ενός Πρωταθλήματος. Όπως και στη νυν Κυβέρνηση χρεώνεται κατ’ αναλογίαν από τους ίδιους, η στέρηση (εξ αιτίας της συνωμοσίας περί πολυιδιοκτησίας) της επί ίσοις όροις διεκδίκηση ενός άλλου Πρωταθλήματος. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα! Και κάτι σοβαρό δεν κατανοεί ο απλός φίλος του «δικέφαλου». 

Πως λειτουργούν άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοσίου; Και παραχωρούνται σε ΠΑΕ και ΚΑΕ; Πως δεν μπορεί, να λειτουργήσει έτσι το Καυτανζόγλειο. Είναι κληροδότημα, λένε. Δεν αντιλέγουμε. Με νόμο κατέστη τέτοιο. Αποδεκτές κι οι ευθύνες όσων το διαχειρίζονται. Οι ίδιοι άραγε δεν έχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση του Σταδίου; Θεωρούν πως δεν τρίζουν τα κόκαλα των ευγενών κληροδοτών, του Λύσανδρου και του Λυσίμαχου Καυτανζόγλου γι΄ αυτήν; Τι πράττουν οι ίδιοι αλλά κι η Πολιτεία, για να την βελτιώσουν σε αυτό το στολίδι της μακεδονικής πρωτεύουσας;

Εμφανίσθηκε πάλι, κι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας (υπό αυτήν την ιδιότητα τον κρίνουμε…) ζητώντας από τον Ιβάν Σαββίδη, «να διατρανώσει-επιβεβαιώσει τη θέληση του, να προχωρήσει τη Νέα Τούμπα». Δεν είναι κακό αλλά… Πώς να το πράξει ο Ιβάν Σαββίδης, για να πείσει τον συγκεκριμένο βουλευτή; Παίρνοντας μερικές κάμψεις στην πλατεία Αριστοτέλους; Κάνοντας κυβιστήσεις στην πλατεία Αγίας Σοφίας; Ανεβοκατεβαίνοντας τον Λευκό Πύργο; Βουτώντας στα νερά του Θερμαϊκού από το Μέγαρο Μουσικής; Πως; Το θέμα πλέον, είναι καθαρά πολιτικής βούλησης! 

Ως τέτοιο το αντιμετωπίζουν όλοι. Ουδείς είναι υπεράνω των νόμων. Δεν το συζητούμε. Δεν μπορεί όμως, όπου βολεύει ο νόμος τον επικαλούμαστε. Κι όπου δε βολεύει, τον αρνούμαστε. Σεβόμαστε τις απόψεις όλων. Διαφωνούμε, συμφωνούμε… Τις σεβόμαστε! Δε χωρούν πάντως, όλες στο θέμα της Νέας Τούμπας. Χωρά μία. Της νυν Κυβέρνησης. Την αναμένουν - δια έργων κι ουχί δια λόγων - καιρό τώρα στον ΠΑΟΚ. Δεσμεύθηκε περί τούτου ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Κι απλά, τον εκθέτουν. Τι δεν καταλαβαίνουν; Δε γίνεται, να λένε «ναι» σε όλους τους άλλους κι «όχι» στον ΠΑΟΚ!

ΥΓ 1: Ακούει ,τι λέει ο αξιότιμος Πρόεδρος της γειτονικής χώρας; Θέλει, να αλλάξει η Ελλάδα όσες πινακίδες παραπέμπουν σε Σκόπια κι ουχί στην ψευδεπίγραφη  «Βόρεια Μακεδονία». Το ορίζει είπε, η (άκρως κατάπτυστη…) Συμφωνία των Πρεσπών. Η ίδια Συμφωνία (με την υπογραφή της τέως (συγ) Κυβέρνησης) έλεγε βέβαια, να αλλάξουν όσα σήματα και τίτλοι αθλητικών φορέων της πατρίδας του παραπέμπουν στην επίσης, ψευδεπίγραφη «Μακεδονία». Για σοβαρευθείτε, κύριε Στέβο Πενταρόφσκι! Ξεφύγατε…      

ΥΓ 2: Μήτε φωνή, μήτε ακρόαση από τον νυν ΓΓΑ, τέως βουλευτή του «Ποταμιού» και ψηφοφόρου της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο (εξαίρετος ως αθλητής κι επιστήμονας) Γιώργος Μαυρωτάς δε σήκωσε το γάντι του Πάνου Καμμένου το οποίο πέταξε με την δήλωση περί «εξαγοράς, ουχί απαραίτητα  δια χρηματισμού, βουλευτών του» την κρίσιμη περίοδο της ψηφοφορίας!      

ΥΓ 3: Θυμίζουμε απλά, πως όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του ως ΓΓΑ και ρωτήθηκε σχετικά με την ψήφο του στην άθλια Συμφωνία των Πρεσπών, ο Γιώργος Μαυρωτάς απάντησε: «Τώρα, είναι διαφορετικό το κλίμα στην ΝΔ. Δεν είναι πλέον στην αντιπολίτευση και το κλίμα δεν είναι προεκλογικό»! Έτσι είναι εσείς εκεί, στη ΝΔ;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.