Ναι στους 4 Έλληνες!

Metrosport Team16 Μαρτίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Ο κ. Δημητρίου εδώ και μια εβδομάδα περίπου , έφερε την πρόταση στις ομάδες της σούπερ λιγκ και δη στους εκπροσώπους ΑΕΚ, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ , όπως να καταστεί αναγκαστική η συμμετοχή 4 Ελλήνων παικτών στις ενδεκάδες στο εγχώριο πρωτάθλημα. 

Κατ’ αρχήν η πρότασή του μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους. Διότι έτσι όλες οι ομάδες θα δώσουν περισσότερο βάρος τόσο στις ακαδημίες τους όσο και στην ανακάλυψη- σκάουτιγκ Ελλήνων παικτών προκειμένου να ακολουθήσουν αυτή την αναγκαστική συνθήκη. Μπορεί το νούμερο να είναι 3 , ωστόσο θεωρούμε ότι επιβάλλεται να μπει ως αρχή και να θεσμοθετηθεί έστω και δοκιμαστικά για δυο τρία χρόνια τουλάχιστον αυτή η συνθήκη η οποία θα δώσει πεδίο ενεργοποίησης και ανάδειξης σε πολύ περισσότερους Έλληνες παίκτες απ’ ότι στο παρελθόν. Αυτό θα έχει αρκετές άμεσες συνέπειες εκατέρωθεν. Για τους παίκτες θα μειωθεί η ανεργία και θα αυξηθούν οι μισθοί. Για την Εθνική ομάδα ο εκάστοτε κόουτς θα μπορεί να επιλέξει από πλειάδα παικτών που θα παρακολουθεί σε κάθε αγωνιστική. 

Τώρα με τα βίας ένας ομοσπονδιακός βλέπει 20 Έλληνες στο πρωτάθλημα γι’ αυτό και οι τελευταίοι προπονητές στρεφόταν στα πρωταθλήματα της Ευρώπης με αποτέλεσμα να έρχονται παίκτες στην Εθνική που ούτε τους γνωρίζαμε. Όσο αφορά τις ομάδες , είναι αλήθεια ότι από πλευράς οικονομικών συναλλαγών τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα διότι στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί πολλές κομπίνες με τα συμβόλαια ξένων παικτών. Άλλωστε είναι γνωστή η ιστορία παίκτη και μάνατζερ που είχαν συμφωνίες με τον Ολυμπιακό και άλλα έγραφαν στα συμβόλαια και άλλα ήταν τα ποσά στην πραγματικότητα. Από την άλλη πλευρά οι 300.000€ που δίνονται για την ανάπτυξη των ακαδημιών θα ελέγχονται με παραστατικά ότι καταναλώνονται γι’ αυτό τον λόγο. Αυτός ο έλεγχος θα φέρει και αποτελέσματα για τις μικρές ομάδες που θα δώσουν επιτέλους βάρος και στους μικρούς Έλληνες παίκτες. Διότι οι μεγάλες ομάδες επί το πλείστων ξοδεύουν πολλά περισσότερα χρήματα για τις ακαδημίες τους. 

Τέλος η παραπάνω συνθήκη θα αναγκάσει και τους ίδιους τους προπονητές  να έχουν ένα διαφορετικό προγραμματισμό. Για παράδειγμα παίκτες όπως ο Τζόλης, ο Μιχαηλίδης  και φέτος ο Λύρατζης με τον Τσιγγάρα έπαιξαν είτε από σύμπτωση είτε από ανάγκη. Τώρα θα παίζουν με προγραμματισμό οι εκάστοτε που θα προκύπτουν. Και πιστέψτε με θα είναι πολλοί αφού ολόκληρη η εθνική νέων απαρτίζεται σχεδόν από παίκτες του ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.