Ναι, σε κριτική περί Ιβάν Σαββίδη…

Αρις Νικολάκης19 Ιουνίου 2021

Το παρόν του ΠΑΟΚ είναι η αγωνιστική του κατάσταση. Και το μέλλον η κατασκευή της νέας Τούμπας. Με κοινό παρονομαστή αμφοτέρων τον Ιβάν Σαββίδη. Δίχως πάντως, να μπορεί, ο Ιβάν Σαββίδης, να τα διαμορφώσει κατά πως θέλει κι αυτός κι ο κόσμος του Κυπελλούχου… Από μόνος του!

Χρειάζεται συνεργάτες ο Ιβάν Σαββίδης. Είτε εδώ, στην Ελλάδα, έρθει. Είτε εκεί, στη Ρωσία, μένει. Εξάλλου έχουμε κι άλλη φορά καταθέσει την άποψη μας περί τούτου. Όσο οι λειτουργίες σε όλα τα επίπεδα της ΠΑΕ είναι κι εύρυθμες κι αποτελεσματικές… Η φυσική παρουσία του Ιβάν Σαββίδη δεν καθίσταται ακραία αναγκαία.

Αυτό κατά την (πάντα ταπεινή) άποψη μας. Και να μας συμπαθούν, όσοι διαφωνούν. Όταν επιλέγονται οι κατάλληλοι άνθρωποι, για τους κατάλληλους ρόλους… Οι λειτουργίες κι εύρυθμες είναι κι αποτελεσματικές. Και τούτο φυσικά, δεν το κρίνουμε εμείς. Ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης το κρίνει. Καθώς όλοι εκ του αποτελέσματος κρινόμαστε.

Δε θα είμαστε κι εμείς βέβαια, αυτοί οι οποίοι θα τού υποδείξουν συνεργάτες. Είτε για το παρόν του Κυπελλούχου, την αγωνιστική του κατάσταση. Είτε για το μέλλον του, την κατασκευή της νέας Τούμπας.

Γνωρίζουμε όμως, έχοντας έγκυρες πηγές γνώσης πως ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει μάτια κι αυτιά μόνον εντός της Τούμπας. Για να αποφύγουμε εδώ, την παρεξήγηση, να δώσουμε την εξήγηση. Δεν έχει συνεργάτες μόνον εργαζόμενους του στην Τούμπα οι οποίοι τον ενημερώνουν για όσα τρέχουν στον ΠΑΟΚ. Έχει κι ανάλογους συνεργάτες εκτός Τούμπας. Κι όλοι τους είναι… Και μάτια κι αυτιά του, με την καλή έννοια! Με αυτά τα μάτια και τα αυτιά μαθαίνει και για όσα φαίνονται κι ακούγονται στα… πέριξ! Ήτοι περί της περιρρέουσας ατμόσφαιρας

Με λίγα λόγια; Ο Ιβάν Σαββίδης έχει σχεδόν απόλυτη σφαιρική ενημέρωση για τους πάντες και τα πάντα στην Τούμπα, όντας στη Ρωσία! Σχεδόν απόλυτη… Δε θα είχε – λέμε εμείς – πλήρως απόλυτη σφαιρική ενημέρωση, εάν ήταν μόνιμα στην Ελλάδα. Ίσως μάλιστα, όντας εδώ… Κατά πως λένε άνθρωποι του… Θα είχε περισσευούμενη ενημέρωση. Θα θόλωνε η εικόνα της γνώσης του για τους πάντες και τα πάντα.

Δε θα πούμε εμείς στον Ιβάν Σαββίδη πως θα χειρισθεί την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σίγουρα θα μπορούσαν, καταγραφέντες χειρισμοί του – για τους πάντες και τα πάντα - να είχαν αποδώσει καλύτερα σε κάποιες περιπτώσεις αλλά… Μη λησμονείτε πως αντίπαλος του καλού είναι το καλύτερο.

Δίχως τούτο να σημαίνει – όλα κι όλα – πως ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο Πάπας. Φανταζόμαστε πως κι ο ίδιος θα απεχθανόταν το αξίωμα αλάθητου, του Πάπα των Καθολικών (όχι μόνον ως Ορθόδοξος).

Δεν είναι λοιπόν, αλάθητος. Άσφαλτος, θα έλεγε η Lady A… Κοινώς, η Άντζελα Δημητρίου.

Έτσι υπόκειται κι αυτός, ο Ιβάν Σαββίδης, σε κανόνες υγιούς κριτικής. Αυτή η κριτική παρερμηνεύεται σαν πετροβόλημα καρποφόρων δένδρων. Όπως επιτήδεια κάποιοι (εκ του πονηρού) επιχειρούν να (τού) την παρερμηνεύσουν. Η κριτική ουκ ολίγων με σεβασμό κι αγαθή πρόθεση είναι στήριξη στον ίδιο και στον ΠΑΟΚ. Κι εμείς λέμε: Ναι, σε αυτήν την κριτική περί Ιβάν Σαββίδη. Εποικοδομεί…

Όλοι μας πάντως, αδιαφορούμε, για όσα ακούμε… Αρκεί να μην είναι αλήθεια!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.