Ναι, να μην ξύνουμε πληγές αλλά…

Αρις Νικολάκης04 Μαρτίου 2021

Διαβάσαμε (καθημερινά το πράττουμε…) στην ιστοσελίδα της «Μ», την metrosport.gr μια άκρως ενδιαφέρουσα – ψαγμένη φυσικά, όπως όλα εκεί -αναφορά: «Ούτε ένα, ούτε δύο... Έξι διαφορετικά δίδυμα στόπερ έχει χρησιμοποιήσει ο Γκαρσία»! Και λέμε: Ιδού μίας από τις αιτίες της (αγωνιστικής) καταστροφής του ΠΑΟΚ κι εφέτος. Κι εφέτος; Ναι, όπως το διαβάζετε. Μήπως δε θεωρείτε (αγωνιστική) καταστροφή την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο; Εάν κι εφ’ όσον τη θεωρείτε, να μας το πείτε…

Αυτές οι συνεχείς απόλυτα υποχρεωτικές αλλαγές στην ενδεκάδα, για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, δεν επιτρέπουν στον ΠΑΟΚ να κατορθώσει - επειδή με τέτοιο ρόστερ κατόρθωμα θα είναι – την (αγωνιστική) ισορροπία του. Και που οφείλονται αυτές οι εξ απολύτου ανάγκης αλλαγές; Στο ρημάδι το ρόστερ το οποίο μετά την αγωνιστική περίοδο της κατάκτησης Πρωταθλήματος και Κυπέλλου εξελίχθηκε σε πυορροούσα πληγή. Σπαταλήθηκαν (το κρίνουμε εκ του αποτελέσματος) μυθικά, για τα ελληνικά δεδομένα, χρήματα για να αποκτηθούν ορισμένοι παίκτες με βαριά βιογραφικά. Για να λέμε την πάσα αλήθεια ορισμένοι ήρθαν με περγαμηνές. Όλα κι όλα. Εν τούτοις κάποιοι εκ των ορισμένων δεν «βγήκαν». Κι είναι εκτός όπως ο Τσόλακ κι ο Αουγκούστο επί παραδείγματι. Άλλοι αφέθηκαν και… χάνονται, όπως ο Ζαμπά. Υπάρχουν και μερικοί οι οποίοι το παλεύουν αλλά… Δεν τούς βγαίνει ακόμη, όπως ο Λάμπρου, ο Περέιρα κι ο Μιχαηλίδης.

Μην ξύνουμε πληγές πάλι. Δε γιατρεύονται με το…ξύσιμο. Πονούν περισσότερο. Αν και βέβαια, θα έπρεπε, να πονούν περισσότερο όσους παίκτες κάθονται στην κερκίδα ως θεατές αντί να τρέχουν στο γήπεδο ως παίκτες. Ατομικά δεν υπάρχουν δικαιολογίες γι’ αυτούς. Κι απορούμε πως δεν επαναστατεί ο εγωισμός τους. Για αντιδράσουν. Να παίξουν μπάλα. Και να (μας) κλείσουν τα στόματα.

Δεν τους ενοχλεί άραγε που οδηγούνται – με απόλυτα δική τους ευθύνη – στην απαξίωση; Πιστεύουμε ακράδαντα πως τους ενοχλεί; Και τι πράττουν; Πως αντιδρούν; Καλλιτέχνες είναι κι οι παίκτες. Η επιδοκιμασία τους τρέφει πνευματικά και ψυχικά. Και στη συνέχεια… Οικονομικά. Δεν τους λείπει η επιδοκιμασία; Τα περιθώρια πάντως, στενεύουν. Για να μην πούμε, εξαντλούνται. Και με την minimum απόδοση ισχύος τους σπρώχνουν τον εαυτόν τους στην έξοδο της Τούμπας.

Με όλες αυτές τις αδυναμίας… Είτε από αστοχία, είτε από ατυχία το περιεχόμενο του ρόστερ του ΠΑΟΚ, δεν προσφέρεται, για να στηρίξει την (αγωνιστική) ισορροπία του. Και για των λόγων κάθε φίλου του «δικέφαλου»… Η αναφορά της metrosport.gr για τα έξι διαφορετικά δίδυμα στόπερ τα οποία χρησιμοποίησε ο Πάμπλο Γκαρσία. Και διαβάζουμε πως «το πάλαι ποτέ δυνατό κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ που ήταν το δίδυμο του νταμπλ, Κρέσπο και Βαρέλα, αγωνίστηκαν μόλις τέσσερεις φορές στην αρχική ενδεκάδα είκοσι έξι αγώνων επί Πάμπλο Γκαρσία»!

Τα (δικά μας) περαιτέρω σχόλια είναι περιττά…

ΥΓ : Η Μακεδονία - η γνήσια όχι η «μαϊμού» της τέως (συγ)Κυβέρνησης – είναι παντού στην Ελλάδα! Είναι και μπροστά στη Βουλή (η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών από την προηγούμενη σύνθεση της υπογράφηκε ερήμων του κυρίαρχου λαού) των Ελλήνων. Στο επικό εθνικό Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Τις καθημερινές, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. όταν οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, οι ακοίμητοι Εύζωνες φορούν τον χειμερινό, βαθυκύανο ντουλαμά (πανωφόρι). Είναι η χαρακτηριστική στολή των μαχητών (θα τρίζουν τα κόκκαλα τους με την εθνικά επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών) τού Μακεδονικού Αγώνα. Τούτο πιστοποιήθηκε με την ιδιαίτερη αναφορά στο Βασιλικό Διάταγμα του 1940 ως ένδυμα του Εύζωνα…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.