Ναι, μπορούν γιατί το θέλουν και το πιστεύουν - Ιβάν «σφιχταγκάλιασε τους»... γιατί το αξίζουν

Δημήτρης Μπούζας29 Σεπτεμβρίου 2021

INFO: Με τις επιτυχίες και το αγωνιστικό τους πάθος κερδίζουν το σεβασμό αλλά και τον χρόνο, ώστε να καταστεί ο ΠΑΟΚ αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο, με την προοπτική της επιστροφής των τραυματιών και της χειμερινής μεταγραφικής του ενίσχυσης.


Εξαιρετικής σημασίας η θαυμάσια πορεία εκείνων που απέμειναν να...«φυλάσσουν Θερμοπύλες» στον μέχρι χθες ταλανιζόμενο από παντός είδους προβλήματα λάοφιλεστατο ΠΑΟΚ. Ένας πεισματάρης και αδιαμφισβήτητα οξύνους κόουτς, φορτωμένος με μύριες όσες έγνοιες, ακραία αποφασιστικός και ριψοκίνδυνος, δείχνει πως είναι ικανός να κερδίσει ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά στοιχήματα. 

Ανατρέποντας στέρεα προγνωστικά με αρνητικές για την πορεία της ομάδας του πιθανολογήσεις, ο Ραζβάν Λουτσέσκου απαντώντας με τον δικό το μοναδικό τρόπο (ασίγαστο παθος) στην τεράστια πρόκληση που ορθόθηκε μπροστά του σαν βουνό, στο ερώτημα αν μπορεί να διεκδικήσει διακρίσεις και τίτλους με ένα ρόστερ αποδυναμωμένο και αβοήθητο, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβητήσεων. Ότι δηλαδή ο ίδιος και οι παίκτες του δεν μπορούν να καταφέρουν κάτι τέτοιο. 

Δεν θα πάμε μακριά αυτής της θαυμάσιας και ηρωικής προσπάθειας. Θα μείνουμε στα κοντινά και στα τωρινά που με τόσο εντυπωσιακό τρόπο αποτυπώνονται στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Τα μηνύματα και οι αποδείξεις μέσα από αυτό, οδηγούν μονόδρομα στην άποψη πως εδώ έχουμε μπροστά μας «μια ιδιαίτερη ποδοσφαιρική περίπτωση» (αν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον χαρακτηρισμό). 

Μια περίπτωση συγκλονιστικού ενδιαφέροντος, όπου αποδεικνύεται περίτρανα πως ένας προπονητής είναι ικανός να παίρνει από τους παίκτες του (βασικούς και εφεδρικούς, έμπειρους και άπειρους, ακόμη και πιτσιρικάδες) το 100% των δυνατοτήτων τους. Υπερθεματίζοντας κάποιοι άλλοι αναφέρουν, ότι ο κόουτς του ΠΑΟΚ είναι σε θέση να πάρει και το 150%! 

Ο ίδιος επίσης αποδεικνύει ότι έχει το κουράγιο και το πάθος, αλλά πάνω από όλα την πίστη στον εαυτό του, ότι είναι σε θέση να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά φουρτούνες και καταιγίδες που πολύ εύκολα μπορούν να ρίξουν το καράβι στα βράχια. Αυτός είναι θέλουν δεν θέλουν ο χαρισματικός Ραζβάν, που φορτωμένος με τα εύσημα ενός νταμπλ με ένα αήττητο πρωτάθλημα, τώρα διεκδικεί ένα άλλο εξίσου σημαντικό και τιμητικό ρόλο στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Είναι αυτός που φρέναρε το τρένο πριν εκτροχιαστεί. Το πρόλαβε και το ξανάβαλε στην ράγες του χωρίς βοήθειες, ή με ελάχιστες αν θέλετε. Η βασικότερη ανάμεσα τους είναι η εμπιστοσύνη που του έδειξε ο μεγαλομέτοχος. 

Συνοψίζοντας, αυτή τη στιγμή μπορούμε να καταλήξουμε έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο γεγονός, ότι ο κόουτς με τους όποιους παίκτες έχει στη διάθεση του, έχει φέρει την ομάδα εκεί που κανείς δεν υπολόγιζε. Αυτό το τελευταίο ασφαλώς και θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι καθ ύλην αρμόδιοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες πλέον που τους αναλογούν, με κυριότερη από αυτές την ευθύνη της στήριξη της όλης προσπάθειας που καταβλήθηκε μέχρι τώρα. 

Ο Ραζβάν και οι παίκτες του άνοιξαν το δρόμο σε κάποιους για να επανορθώσουν, εκμεταλλευόμενοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την ευκαιρία που έχουν μπροστά τους. Ευχή όλων να το επιχειρήσουν ώστε να καταφέρει η ομάδα να μείνει στην κορυφή, μέχρι την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, με ότι σημαίνει αυτό για τα επόμενα βήματα. Θεωρείται και είναι βέβαιο πως αν δώσεις στο Ρουμάνο τα όπλα που χρειάζεται, ο ΠΑΟΚ θα καταστεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. 

Ιδού λοιπόν η μεγάλη ευκαιρία. Άλλωστε ο κόσμος του ΠΑΟΚ με τη λήξη του προχθεσινού αγώνα και αποθεώνοντας τον Ιβάν Σαββίδη, του έστελνε το δικό του μήνυμα. Να αγκαλιάσει και να στηρίξει αυτόν τον προπονητή και αυτή την ομάδα, γιατί απέδειξαν ότι το μπορούν, το θέλουν και το πιστεύουν.

ΥΓ1: Η ΕΡΤ με την... νέα «Αθλητική Κυριακή» επαλήθευσε όχι τις υποψίες μας για τον ποιο δρόμο θα ακολουθήσει, αλλά τη βεβαιότητα μας πως οι αντιΠΑΟΚτσήδες περισσεύουν στο κρατικό ίδρυμα ραδιοφωνίας και τηλεόρασης. Οι προηγούμενοι άφησαν άξιους διαδόχους. Αυτό το διαπίστωσαν όλοι, παρακολουθώντας την τελευταία παράσταση και τους σχολιασμούς στο ντέρμπι της Τούμπας.

ΥΓ2: Το να αποθεώνεις σήμερα τον Μπίσεσβαρ τη στιγμή που όταν τον έδιωχναν συναινούσες, σημαίνει πως δύσκολα αντιλαμβάνεσαι πότε γίνεσαι ρόμπα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.