Ναι, μας πίκρανε η Εθνική, αλλά δεν έχει πει ακόμη την τελευταία λέξη

Βασίλης Μάστορας15 Σεπτεμβρίου 2022

Ηταν ένα δύσκολο βράδυ αυτό που έζησε η Εθνική μπάσκετ την περασμένη Τρίτη και μαζί της όλοι οι Ελληνες. Κάτι περισσότερο από την πίκρα που γεύεται κάποιος όταν χάνει. Γιατί αυτή η Εθνική του Γιάννη Αντετοκούνμπο μας γέμισε μεγάλη αισιοδοξία, από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε την προετοιμασία της για το Eurobasket. 

Και όχι άδικα, γιατί ήταν ομάδα με κόουτς και παίκτες γεμάτους εμπειρίες και έναν Γιάννη περισσότερο ώριμο μπασκετικά. Ισως να παρασυρθήκαμε από τις πέντε νίκες, ως Ελληνες που δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον ενθουσιασμό μας, και να βάλαμε στόχο μεγαλύτερο από αυτόν που φτάνουν οι πραγματικές δυνατότητες αυτής ομάδας. Ισως πάλι η Εθνική να πλήρωσε το ακριβό τίμημα που πληρώνει η κάθε ομάδα όταν παθαίνει μπλακ άουτ σ’ έναν αγώνα. Αυτό που έπαθε η ομάδα του Ιτούδη στην τρίτη περίοδο προχθές με τους Γερμανούς. 

Υπάρχει πολύς χρόνος για να γίνουν αναλύσεις προκειμένου να βρεθούν τα αίτια της κατάρρευσης στον αγώνα με τη Γερμανία. Για να βρεθούν οι αιτίες του κακού. Δεν είναι φυσιολογικό η Εθνική να δίνει στον αντίπαλο το δικαίωμα να έχει επιμέρους σερί 20-1.Ούτε το ότι πήραν την πλήρη κυριαρχία στον αέρα. Ενώ στο πρώτο ημίχρονο η Ελλάδα είχε πάρει τέσσερα ριμπάουντ περισσότερα (14-18) στο δεύτερο η Γερμανία πήρε 32 και οι Έλληνες μόλις 14!

Ναι, η Εθνική σ’ αυτό το Eurobasket ήταν περισσότερο πλήρης απ’ ότι το 2017 ή ακόμη και από το 2015 και το Παγκόσμιο του 2014.

Μπορεί αυτή η ομάδα να έχει πολύ ταλέντο, αλλά να βαραίνει τις πλάτες των παικτών η ανάγκη για μία διάκριση που λείπει από το 2009. Βάρος το οποίο δεν κατάφεραν να σηκώσουν στον κρίσιμο αγώνα.

Τα … αναθέματα γι’ αυτή την ομάδα μπορεί να είναι στην πρώτη γραμμή τις επόμενες ημέρες. Είναι ίδιον της φυλής μας το να πηγαίνουμε από τα ωσαννά στο σταύρωσον αυτόν.

Ναι, η Εθνική απέτυχε στον στόχο που είχε βάλει στο ξεκίνημα του Eurobasket, αλλά δεν είπε την τελευταία λέξη. Αυτή η φουρνιά των παικτών που έχει στον πάγκο της έναν αξιοπρεπέστατο και έμπειρο κόουτς, έχει μπροστά της την πρόκληση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και των Ολυμπιακών Αγώνων. Δύο διοργανώσεις στις οποίες η Εθνική μπορεί να πετύχει περισσότερα απ’ ότι στο Eurobasket.Το αντίθετο θα είναι άδικο για τον τεράστιο αθλητή Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους συμπαίκτες του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.