Να βάλουμε τέλος σε κάθε ιδεολογία που παράγει βία, μίσος, διχασμό

Δημήτρης Κανελλάκης22 Οκτωβρίου 2020

Είναι ιστορική η απόφαση του δικαστηρίου, που στέλνει στη φυλακή το Νίκο Μιχαλολιάκο και όλη την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ενώ έδωσε αναστολή μόνο στους 12 από τους 51 καταδικασθέντες. Δεν χωράει καμία απολύτως αμφιβολία...

Είναι μια απόφαση που επιβεβαιώνει ότι η Δημοκρατία και οι Θεσμοί της έχουν πάντα τη δυνατότητα να ανατρέψουν οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσής τους.

Μετά από τις κάλπες, το ναζιστικό μόρφωμα καταδικάστηκε και από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Η βία και το δηλητήριο του φασισμού πολεμήθηκαν σκληρά αυτά τα χρόνια που διήρκεσε η δίκη.

Ο φασισμός μπορεί να μην νικήθηκε, μπορεί να μην εξαφανίστηκε, μπορεί να εξακολουθεί να βρίσκεται δίπλα μας, γύρω μας, να περιμένει μια ευκαιρία για να ξαναβγεί στην επιφάνεια και να μας δείξει το αποκρουστικό του πρόσωπο, αυτό που είδαμε με την Χρυσή Αυγή και την εγκληματική της δράση, όμως, ξέρουμε πλέον πολύ καλά τι εξέφραζε αυτό το μόρφωμα και θα σκεφτούν πάρα πολλοί κάποιοι Ελληνες πριν ξανακάνουν το ίδιο λάθος.

Οφείλουμε όλοι μας ευγνωμοσύνη σε κάποιους ανθρώπους που δεν δίστασαν, δεν φοβήθηκαν, δεν έκαναν πίσω. Είναι οι μάρτυρες κατηγορίας, είναι οι συνήγοροι, η Μάγδα Φύσσα.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ τον αγώνα όλων αυτών των ανθρώπων. Πρέπει να είναι πάντα το παράδειγμά μας. ΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

Ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας και μόνο αν είμαστε ενωμένοι απέναντί του, μόνο τότε θα τον τελειώσουμε. Μόνο τότε θα τελειώσουμε τους νεοναζί. Το κακό πρέπει να χτυπηθεί στη ρίζα του, εκεί όπου επωάζεται το αυγό του φιδιού.

Χρέος όλων μας είναι να μην επιτρέψουμε ποτέ ξανά να καλλιεργηθούν νεοναζιστικές και φασιστικές αντιλήψεις στον τόπο μας.

Οι ακρότητες, απ' όπου κι αν προέρχονται, πρέπει να μείνουν στην άκρη. Είναι επικίνδυνες. Το είδαμε, το ζήσαμε, το ξέρουμε. Πολύ καλά, πλέον...

Πρέπει να βάλουμε τέλος σε κάθε ιδεολογία που παράγει τη βία, το μίσος, το διχασμό.

Η αρχή έγινε με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και την φυλάκιση του αρχηγού και όλης της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάνωσης. Η συνέχεια εξαρτάται από ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.