Να τους χαίρεστε!

Metrosport Team29 Δεκεμβρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Μπορεί για κάποιον ουδέτερο που δεν έχει γνώση του Ελληνικού πρωταθλήματος, το χθεσινό παιχνίδι μεταξύ του Ατρομήτου και του ΠΑΟΚ να ήταν ένα ωραίο γεμάτο ευκαιρίες και δύναμη που δεν κέρδισε απλά ο καλύτερος. Όντως αυτή είναι η επιδερμική εξέταση που θα μπορούσε να εκπονήσει με σχετική ευκολία ο οποιοσδήποτε. 

Γι’ αυτό και μεις θα προχωρήσουμε σε αυτό που είδαμε αλλά και σε αυτά που ξέρουμε τα γράφουμε τόσο καιρό αλλά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κωφεύει, δεν κάνει τίποτε και αφήνει πάντα το αγωνιστικό τμήμα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, αρκούμενη να παρακολουθεί. 

Έτσι όσο αφορά τον αγωνιστικό τομέα ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος μέχρι το 35΄λεπτό όπου πέτυχε ένα τέρμα , έχασε τουλάχιστον τρεις κλασσικές ευκαιρίες ενώ είχε και ένα δοκάρι. Μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα ο Δικέφαλος με έναν τρομερό Κωνσταντέλια και έναν πολύ καλό Αογκούστο και επίσης καλό Ολιβέιρα ήταν δυο κλάσεις καλύτερος από τον αντίπαλο του. 

Οι ακραίοι του είτε όσο αφορά τα μπακ και κυρίως τον Σοάρες αλλά και τους Ζίφκοβιτς-Νάρεϊ βρέθηκαν πλείστες φορές σε θέση να σκεφτούν με άνεση προτού βγάλουν σέντρες ακριβείας. Τις περισσότερες απέτυχαν και αυτό σμίκρυνε τη πιθανότητα του ΠΑΟΚ να βρεθεί σε θέση γκολ πολλαπλάσιες φορές. Η αυτοσυγκέντρωση στην άμυνα χάθηκε λίγες στιγμές και πλην μιας ο ΠΑΟΚ δεν αισθάνθηκε την άμυνα του Ατρομήτου. 

Στο τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα λόγω της εμμονής του ΠΑΟΚ να ξεκινά από πίσω το παιχνίδι του. Σε αυτό το χρονικό σημείο τα δυο αμυντικά χαφ δεν είχαν την δυνατότητα ή και την ποιότητα αν θέλετε να βοηθήσουν σε αυτό το χτίσιμο του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε σαφέστατα με αρκετά προβλήματα. 

Ο Αογκούστο «έπεσε» ο Κωνσταντέλιας δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι και η άμυνα από την πλευρά του Κουλιεράκη για μια ακόμη φορά παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν το πλήρωσε αλλά ήταν δεδομένο ότι αν δεν άλλαζε ο Λουτσέσκου κάτι μέχρι το 60-65 ο ΠΑΟΚ μπορεί να το πλήρωνε. Δεν το έκανε σε αντίθεση με τον αντίπαλο προπονητή που με τις 3 αλλαγές κατευθείαν είχε την ευκαιρία και ισοφάρισε το ματς επειδή Νάρεϊ και Κουλιεράκης άφησαν μόνο τους τους παίκτες του Ατρομήτου από την αριστερή πλευρά του Κοτάρσκι. 

Το Var δεν ήταν με τον ΠΑΟΚ και το 1-1 ήρθε. Από κει και πέρα όχι τόσο η ομάδα όσο το προπονητικό τιμ έμοιαζε να βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Έκανε τη μια λάθος κίνηση μετά την άλλη. Κατ’ αρχήν όταν έκανε ζέσταμα ο Κάργας δεν προχώρησε στην αλλαγή του Κουλιεράκη κάτι που το πλήρωσε. Στη συνέχεια έβγαλε τον Ολιβέιρα και πέρασε στη θέση του τον Μπράντον που είτε έπαιζε είτε δεν έπαιζε ήταν ένα και το αυτό. Ο Ολιβέιρα ακόμη και καταπονημένος ακόμα και απλώς να στεκόταν στα στημένα θα ήταν πολύ πιο χρήσιμος. Δεν έβαλε έγκαιρα τρίτο χαφ αμυντικό να κλειδώσει το παιχνίδι. 

Πέρασε τον Μουργκ ενώ ήθελε να βάλει τον Μπίσεσβαρ στο 90…Γιατί; Για να κάνει καθυστέρηση. Συμπέρασμα: ναι μεν ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κερδίσει άνετα αλλά όταν δυσκόλεψε το παιχνίδι το προπονητικό τιμ περιήλθε κατά τη γνώμη μας σε πανικό.

Όσο αφορά το εξωαγωνιστικό: Ο Σπανός ήθελε όσο τίποτε να κόψει βαθμούς από τον ΠΑΟΚ. Αυτό φάνηκε από το ότι δεν έδωσε εισιτήρια, από το γεγονός ότι πετούσαν μπάλες στον αγωνιστικό χώρο, από τους πανηγυρισμούς στο τέλος. Άλλωστε δεν κρύβεται η σχέση Κοξένογλου -Κλάτενμπεργκ Μαρινάκη. Αυτά τα ήξεραν στον ΠΑΟΚ κι όμως νόμισαν ότι η ομάδα είναι ανίκητη και θα ξεπεράσει έστω και απροστάτευτη και αυτόν τον σκόπελο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.