Να προσκομίσει αποδείξεις ο Κλάτενμπεργκ

Κυριάκος Θωμαϊδης28 Φεβρουαρίου 2021

Ανοιξε πάλι η συζήτηση για τους ορισμούς των διαιτητών. Ειδικά τώρα που έρχονται τα πλέι οφς και τα πλέι άουτ.

Αναρωτιούνται πολλοί γιατί ο Κλάτενμπεργκ επιμένει σε διαρκείς μετακλήσεις ξένων διαιτητών, τη στιγμή που ο ίδιος δηλώνει ότι είναι ικανοποιημένος από το επίπεδο των Ελλήνων συναδέλφων του.

Παράλληλα ξενίζει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί ο Αγγλος αρχιδιαιτητής: Χωρίς μέθοδο, με σπασμωδικές κινήσεις και επιλεκτικά αντανακλαστικά.

Όμως το κορυφαίο θέμα δεν είναι οι ορισμοί των διαιτητών. Είναι αυτό που ανέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα, όπου ο Κλάτενμπεργκ φέρεται να είπε σε τηλεδιάσκεψη ότι υπάρχουν Ελληνες διαιτητές, οι οποίοι δωροδοκούν δημοσιογράφους με 50 ή 100 ευρώ, για να τους προστατεύουν!

Το είπε μπροστά στους διαιτητές της Super League 1 και ουδείς αντέδρασε. Δημοσιεύθηκε στο σύνολο του ελληνικού Τύπου και η ΕΠΟ σιώπησε. Απλώς υπήρξαν κάποιες χλιαρές αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των δημοσιογράφων.

Αναρωτιέται κανείς για την απάθεια που υπάρχει. Ενας θεσμικός παράγων, όπως είναι ο Κλάτενμπεργκ, έρχεται και λέει ότι οι διαιτητές φροντίζουν να προστατεύονται, χρηματίζοντας δημοσιογράφους. Χωρίς να το διαψεύδει και χωρίς να φέρνει το παραμικρό στοιχείο.

Αντί η ΕΠΟ πρώτη από όλους να απαιτήσει από τον Βρετανό αρχιδιαιτητή να δώσει διευθύνσεις και ονόματα, ποιεί την νήσσαν. Ούτε οι θιγόμενοι διαιτητές δείχνουν διάθεση να επιδείξουν την παραμικρή ευθιξία.

Είναι μία πρωτοφανής καταγγελία, για την οποία ο κ. Κλάτενμπεργκ οφείλει να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία. Και αν δεν το κάνει ο ίδιος, οφείλει να τον καλέσει άμεσα η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Αν δεν το κάνει, σημαίνει ότι υπολειτουργεί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.