Δήμαρχος Κοζάνης: «Κάποιοι δεν πειθαρχούν» - Πρύτανης ΑΠΘ: «Μόνο μάσκες!»

Metrosport Team22 Οκτωβρίου 2020

Την προσοχή συνέστησε ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, μιλώντας στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπη «Στη Σέντρα» τονίζοντας ότι ακόμη και τώρα στην Κοζάνη κάποιοι δεν έχουν συμμορφωθεί. 

Αναλυτικά είπε:

«Μας έφερε στο μυαλό μέρες της άνοιξης. Υπάρχει μια μικρή διαφορά καθώς τα σχολεία είναι ανοιχτά. Όλα τα άλλα είναι ανοιχτά, με μάσκα μέσα και έξω. Πρέπει να προσέχετε και εσείς στη Θεσσαλονίκη για να μην φτάσετε στο επίπεδο 4. Σε μεγάλο βαθμό έχει συμμορφωθεί ο κόσμος αλλά συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα. Κάποιοι δεν πειθαρχούν ακόμη. Για αυτό προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους με διάφορα σποτάκια και με τη βοήθεια της αστυνομίας να κάνουμε συστάσεις»

«Είναι ανάμεσα μας ο ιός»

Εκρηκτική η αύξηση του ιού σύμφωνα με όσα είπε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι μετρήσεις που έχουν αρχίσει από τον περασμένο Απρίλιο. Λειτουργούμε βοηθητικά στην Πολιτεία. Από τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι 5 Οκτωβρίου υπήρχε οριακή ανίχνευση του ιού αλλά την περασμένη εβδομάδα ανακοινώσαμε 290% πάνω. Αυτό το νούμερο ήρθε σε αντιστοιχία με τον αριθμό των κρουσμάτων. 

Χθες το βράδυ έγιναν οι αναλύσεις για την προηγούμενη εβδομάδα όπου υπάρχει μια εκρηκτική αύξηση. Αυτή η εικόνα θα εμφανιστεί την επόμενη εβδομάδα. Επειδή δεν γίνονται τεστ υπάρχει κόσμος που είναι ασυμπτωματικός. Για αυτόν τον λόγο επισημαίνουμε ένα πράγμα, μάσκα, μάσκα, μάσκα. Είναι ανάμεσα μας ο ιός. Το νέο δείγμα θα το έχουμε την Τρίτη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.