Να προσέχει για να μην τρέχει!

Metrosport Team14 Δεκεμβρίου 2022

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Το παιχνίδι σήμερα με την Καλαμάτα αποτελεί την απαρχή ενός πολύ δύσκολου και απαιτητικού προγράμματος που ακολουθεί έως το τέλος Ιανουαρίου. Με συνεχόμενα ματς εκτός έδρας (3) , το ντέρμπι με τον Άρη αλλά και τα πιθανολογούμενα 3 ματς με τον Παναθηναϊκό, όλα συγκλίνουν στο ότι ο Δικέφαλος πρέπει να παρουσιαστεί πανέτοιμος από την αρχή και από τον αγώνα στη Μεσσηνία διότι οι δυο στόχοι σε μεγάλο βαθμό θα κριθούν τις επόμενες σαράντα μέρες. 

Ανησυχητικό είναι το φαινόμενο ότι δεν προχώρησε η ομάδα σε καμία μεταγραφή αλλά ούτε διαφαίνεται κάτι τέτοιο στο ορίζοντα. Προς επίρρωση της αρνητικής αυτής εξέλιξης ήρθε ο νέος απολογισμός της ΠΑΕ η οποία για λόγους που εμείς δεν κατανοούμε , μιας και δεν είμαστε λογιστές, έγραψε πάλι ζημιές. Κι ας μείωσε τα συμβόλαια κι ας πήγε στους 8 της Ευρώπης. Επτά ολόκληρα εκατομμύρια ζημίες και έξοδα 48 εκατομμυρίων σε ένα μπάτζετ που φέτος δεν πρέπει να είναι πάνω από 25. Αλλά αυτό είναι άλλου είδους συζήτηση. 

Το θέμα είναι πως βγαίνουν μικροτραυματισμοί όπως του Αογκούστο και προσφάτως του Ίγκανσον που σε ορισμένες των περιπτώσεων μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Δε λέμε ότι ένας παίκτης ποσοτικά κάνει τη διαφορά αλλά ποιοτικά σίγουρα θα προσδώσει στον προπονητή και όπλα αλλά και ψυχολογία για την συνέχεια. Το θετικό από την άλλη πλευρά είναι ότι με την προσθήκη νέων ποδοσφαιριστών στις επιλογές Λουτσέσκου αλλά και τον εγκλιματισμό κάποιων παλιών μεταγραφών ο ΠΑΟΚ δείχνει να βρίσκει τον ρυθμό του . Ωστόσο το διάλειμμα ενός μήνα σχεδόν μέχρι να επανέλθει η ομάδα σε πλήρεις ρυθμούς είναι ένα ζήτημα που θέτει ερωτηματικά. 

Ο Λουτσέσκου και οι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει απλώς να μπουν έτοιμοι και διαβασμένοι αλλά και αποφασισμένοι. Η διεκδίκηση κάθε μπάλας, η αποφασιστικότητα και κυρίως η θέληση επιβάλλεται να είναι τα χαρακτηριστικά που θα δείξουν οι παίκτες αυτές τις 40 μέρες. Ο ΠΑΟΚ ξόδεψε όσα στραβοπατήματα είχε να κάνει . Δε σκέφτεται ότι μπορεί να αποκλειστεί στο κύπελλο αλλά και να χάσει βαθμούς με Παναιτωλικό Ατρόμητο και Άρη. Θα τα παίξει όλα για όλα και εμεί θα γνωρίζουμε τέλη Γενάρη τι θα έχει καταφέρει, αν θα είναι μέσα στους στόχους και φυσικά αν η διοίκηση έχει αποφασίσει την ενίσχυση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.