11 χρόνια από τη μεγαλειώδη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Τότεναμ στο Λονδίνο

Χρύσανθος Δοβλέτογλου30 Νοεμβρίου 2022

Σαν σήμερα (30/11), πριν 11 ολόκληρα χρόνια, ο ΠΑΟΚ τρέλαινε την Ευρώπη. Ο ψυχωμένος Δικέφαλος επικρατούσε 2-1, με τέρματα των Σαλπιγγίδη (6') και Αθανασιάδη (15') της πανίσχυρης Τότεναμ του Μπέιλ, του Μόντριτς και του Κέιν, μέσα στο Λονδίνο, και έπαιρνε το εισιτήριο για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, σε παιχνίδι που ο Κώστας Σταφυλίδης έκανε το ντεμπούτο του, καλύπτοντας την απουσία του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Για το πόσο συγκλονιστικό ήταν το ματς αρκεί να πούμε πως στα πρώτα 15 λεπτά ο ΠΑΟΚ προηγούνταν με 2-0 και πριν τελειώσει το ημίχρονο είχε μείνει με παίκτη λιγότερο, με τον Λάσλο Μπόλονι να χαρακτηρίζει αυτή την εμφάνιση ως την καλύτερη της ομάδας του μέχρι εκείνο το σημείο της σεζόν.

Τελικά, με υπερπροσπάθεια από όλους του παίκτες, με δυο λαβωμένους ποδοσφαιριστές, τους Κοντρέρας και Λαζάρ, οι ασπρόμαυροι πέτυχαν τον στόχο τους, μέσα σε παραλήρημα από τους φίλους του ΠΑΟΚ που έδωσε βροντερό παρών στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Η πρώτη φάση της Τότεναμ έγινε στο 35ο λεπτό κι αυτή ήταν από θέση οφσάιντ, καθώς ο Κέιν ήταν πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό του ΠΑΟΚ. Το κακό έγινε λίγα λεπτά αργότερα, όταν σε σουτ του Ντεφόου ο Σταφυλίδης χρεώθηκε χέρι πάνω στην γραμμή.

Ο Ολλανδός διαιτητής της αναμέτρησης είδε πέναλτι και απέβαλε τον 17χρονο άσο, ο οποίος έκανε μέχρι εκείνο το λεπτό εξαιρετική εμφάνιση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μόντριτς που μείωσε σε 2-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ (Ρέντναπ): Γκόμεζ, Τσόρλουκα, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Ρόουζ (Μπέιλ 69'), Λίβερμορ, Πίεναρ (Γουόκερ 67'), Μόντριτς, Λένον, Κέιν (Φαλκέ 71'), Ντεφόου.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Έτο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (Τσιρίλο 81'), Σταφυλίδης, Γκαρσία, Φωτάκης, Λαζάρ (Αρίας 84'), Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (Σνάουτσνερ 62'), Αθανασιάδης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.