Σαν σήμερα: Ο ΠΑΟΚ βάζει στο «Γ. Καραϊσκάκης» τις βάσεις για μία ιστορική πρόκριση (vids)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου19 Ιανουαρίου 2023

Ο ΠΑΟΚ έχει φύγει στο παρελθόν πολλές φορές με θετικό αποτέλεσμα από το «Γ. Καραϊσκάκης», σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Πέρσι ήταν η τελευταία, όπου με γκολ του Τσόλακ στην παράταση πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του ΟΑΚΑ.

Το 1-1 το είχε επαναλάβει και στο παρελθόν (σαν σήμερα 19/1 το 2011) στην έδρα του Ολυμπιακού για το κύπελλο, σε ματς, ωστόσο, που δεν είχε κρίνει το ποια ομάδα θα περάσει στην επόμενη φάση. Έβαλε, όμως, τις βάσεις για μία ιστορική πρόκριση, που θα πετύχαινε δύο εβδομάδες αργότερα στην Τούμπα.

Το παιχνίδι δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς μόλις στο 7ο λεπτό ο βοηθός Τρύφωνας δέχθηκε αντικείμενο στο κεφάλι, έπεσε στο έδαφος και, φυσικά, υπήρξε προσωρινή διακοπή. Το κλίμα ήταν τεταμένο, στο 24' αποβλήθηκε από τον πάγκο του ΠΑΟΚ ο Μάκης Χάβος και στον αγωνιστικό χώρο κυριαρχούσε το πάθος.

Ο Δικέφαλος με τους Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Ίβιτς, Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη στην πρώτη γραμμή ήταν αποφασισμένος να παλέψει μέχρι τέλους για το αποτέλεσμα που θα του έδινε προβάδισμα ενόψει του δεύτερου αγώνα.

Ο Ολυμπιακός, τελικά, κατάφερε να προηγηθεί με κεφαλιά του Μοντέστο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ιμπαγάσα, αλλά οι ασπρόμαυροι δεν ήταν διατεθειμένοι να παραιτηθούν.

Η φάση που έφερε το τέρμα ήρθε στο 82'. Ο Τσιρίλο με μακρινή μπαλιά ακριβείας έβγαλε τον Βιεϊρίνια τετ α τετ, ο Πορτογάλος κοντρόλαρε και πλάσαρε εύστοχα, γράφοντας το τελικό 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

* Ο Βιεϊρίνια πανηγυρίζει με τον Κουτσιανικούλη

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.