«Να μην ξεχαστεί ο Αλκης, θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την οπαδική κουλτούρα»

Metrosport Team31 Μαΐου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο εκ των ιδρυτών της Δομής στο όνομα του Αλκη Καμπανού, Λευτέρης Παππάς, και μίλησε για τους λόγους που τους οδήγησαν στην ίδρυση της Δομής αλλά και τους τρεις άξονες που θα κινηθούν.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Οι λόγοι που δημιουργήσαμε τη Δομή στο όνομα του Αλκη, ήταν γιατί την 1η Φεβρουαρίου άλλαξε η ζωή μας, νιώσαμε αβάσταχτο πόνο που μετριάστηκε όταν άρχισαν να γίνουν ενέργειες, δεν θέλουμε να υπάρξει άλλος Αλκης. Η Δομή είναι ένα πρωτοποριακό εγχείρημα, βασίζεται στους εθελοντές της και είναι ανοιχτή προς όλους και κυρίως προς τους φιλάθλους που αγαπούν τις ομάδες και θέλουν να σταματήσουν κάθε μορφή βίας.

Οι τρεις άξονες της Δομής:

1ος άξονας Να μην ξεχαστεί το παιδί μας, ο αδερφός μας, ο Αλκης

2ος άξονας Να προσφέρουμε βοήθεια και στήριξη σε θύματα οπαδικής βίας

3ος άξονας Θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την οπαδική κουλτούρα μέσω δράσεων, φέρνοντας σε επαφή φιλάθλους διαφορετικών ομάδων.

Η Δομή θα αναδεικνύει πρόσωπα και θα τα τιμάει, όπως ο Αραούχο. Επίσης, θέλω να καθιερώσουμε την 1η Φεβρουαρίου την ημέρα οπαδού. Να παρέμβουμε σε εκπαιδευτικό υλικό σε σχολεία και ΑΕΙ, για σεβασμό της διαφορετικότητας και εν γένει την αλλαγή της οπαδικής κουλτούρας.

Μια τέτοια δράση κάναμε χθες με την συνδρομή του Χαμόγελου του Παιδιού. Ηδη μας ζητάνε να κάνουμε δράσεις στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν ήδη εγγραφτεί πολλά μέλη και εθελοντές».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.