Να μην πάει χαμένη η έγκαιρη μεταγραφική …σοδειά!

Αρις Νικολάκης28 Ιουνίου 2022

Από την στιγμή κατά την οποία είναι άπλετη η εμπιστοσύνη της διοικητικής ηγεσίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην τεχνική… Τι να λέμε (…από τώρα) για τις επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου; Κυρίως για αυτές με τις οποίες έμειναν στον ΠΑΟΚ οι «παλιοσειρές»: Ομάρ Ελ Καντουρί, Ντιέγκο Μπίσεβαρ και Ζίβκο Ζίβκοβιτς! Αν κι ήδη λέγονται πολλά! Κι αυτά επιτρέψτε μας, να θα θεωρούμε πρόωρα μεν, ουχί παράλογα, δε.

Ο Μαροκινός είχε, για μια ακόμη αγωνιστική περίοδο, αλλεπάλληλους τραυματισμούς. Ο Σουριναμέζος… ξεζουμίστηκε αλλά αν κι η «γριά η κότα (ΣΣ: Που λέει ο λόγος, Ντιέγκο) έχει το ζουμί», δεν ωφέλησε αναλογικά την ομάδα του. Κι ο Σέρβος… Είχε μόλις μία (αριθμός: 1) συμμετοχή σε όλη την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο.

Φυσικά ο Ρουμάνος – και δεν το κουβεντιάζουμε - γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Και το πως και το γιατί επιθυμούσε διακαώς αυτήν την τριάδα τουλάχιστον, για μία ομάδα την οποία εκ θεμελίων ανοικοδομεί. Τούτο δε, θα φανεί εν ευθέτω χρόνω! Μέχρι τότε; Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται την απόλυτη στήριξη από τον κόσμο του. Ο ΠΑΟΚ – βλέπετε – αλλάζει. Υποχρεούται, να αλλάξει. Ήταν από την παρελθούσα αγωνιστική περίοδος… Ηλίου φαεινότερη η ανάγκη της αλλαγής. Θα πείτε βέβαια, έχοντας δίκιο: Γιατί δεν άλλαξε από τότε; Δεν άλλαξε απλά, επειδή … Άλογα δεν αλλάζεις όταν είσαι στη μέση του ποταμού!

Είναι πάντως, γεγονός πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε ψηλά τον πήχη. Και για τον ίδιο και για την ομάδα του. Οι στόχοι του ΠΑΟΚ είναι προκαθορισμένοι κι εφέτος. Πρέπει όμως, να τον ανοικοδομήσει… Οικοδομώντας ομάδα ικανή να τους πετύχει.

Το λέει βέβαια, η ψυχή του. Έχει και την στήριξη… Ίσως – λέμε: Ίσως – τη σοβαρότερη, την οποία είχε ποτέ από τεχνικό η αθλητικό (το έχουμε ξαναπεί… Κομματάκι …μπερδεγουέρ είναι αυτά!) διευθυντή. Ο Ζοσέ Μπότο ήταν κατ’ αρχήν συνεπής, κατά το δυνατόν, χρονικά με τις μεταγραφές. Ποσοτικά; Θέλει λίγο χρόνο ακόμη. Και ποιοτικά; Θα φανεί στο χειροκρότημα!

Οφείλουν δε, όλοι… Μα, όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ να αξιοποιήσουν το γεγονός. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια είναι τόσο (…όσο) πλήρες (δίχως να προσεγγίζει επί του παρόντος την απόλυτη πληρότητα) το ρόστερ του κατά την κύρια φάση της προετοιμασίας του. Δεν πρέπει να πάει χαμένο αυτό το θετικό στοιχείο. Δύναται μάλιστα, εάν αξιοποιηθεί ορθά, να αποτελέσει και πλεονέκτημα…

Με λίγα λόγια; Να προσέξουν όλοι στον ΠΑΟΚ. Να μην πάει χαμένη η έγκαιρη μεταγραφική …σοδειά!

ΥΓ 1: Να τους χαιρόμαστε τους ευρωβο(υ)λευτές μας! Η ΕΕ κατοχύρωσε το turkaegean για την τουρκιά. Και δεν κουνήθηκε… φύλλο τους. Ντροπή τους…

ΥΓ 2: Το Αιγαίον – σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία - ως ονομασία του πελάγους, οφείλεται στον βασιλιά της Αθήνας Αιγαία, πατέρα του Θησέα. Έπεσε από τους βράχους του Σουνίου όταν, από λάθος, θεώρησε πως ο Μινώταυρος σκότωσε τον γιο του!

ΥΓ 3: Να χαιρόμαστε και τις εν Ελλάδι … βαθιά κοιμώμενες αρμόδιες υπηρεσίες. Χαμπάρι δεν πήραν από την κίνηση της τουρκιάς! Ντροπή τους…

ΥΓ 4: Σιγά μην αναλάβει έστω ένας την ευθύνη για την ήττα της πατρίδας μας στις Βρυξέλλες! Ήδη έπεσε πέπλο σιωπής. Ντροπή τους…

ΥΓ 5: Μήπως ήταν λάθος… Μήπως; Η κατάργηση της μάσκας παντού! Ουσιαστικά παντού είναι απούσα. Και κατά πως ακούγεται στην απουσία της μάσκας αποδίδεται το come back του Κορωνοϊού μεταμφιεσμένου σε μετάλλαξη!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.