Να μην πάει χαμένη η απώλεια δυο βαθμών!

Αρις Νικολάκης21 Φεβρουαρίου 2022

Και τώρα, στο μυαλό του ΠΑΟΚ ξανά η Ευρώπη! Όχι, πως δεν ήταν και πριν. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του ντέρμπι με τον Άρη, η… σκιά της Μίντιλαντ ήταν αισθητή. Για να μην πούμε και τελικά, το λέμε πως ήταν αισθητή από τα αποδυτήρια κιόλας. Με την επιλογή της αρχικής ενδεκάδας… 

   Κατά πως τα λέγαμε την Κυριακή όμως,  το αποτέλεσμα του ντέρμπι δεν εξαρτιόταν από το ποιοι του ΠΑΟΚ θα έπαιζαν. Εξαρτιόταν από το πώς θα έπαιζαν.  Δεν τα λέγαμε εμείς. Τα έλεγε και τα είπε η εικόνα του Κυπελλούχου στο «Κλεάνθης Βικελίδης»! 

   Με ωσεί παρόντες Αντρίγια Ζιβκοβιτς και Τσούμπα Άκπομ και με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ σε κακή βραδιά όσα μπορούσε, να πράξει ο ΠΑΟΚ, έπραξε. Από τις εκπλήξεις στην ενδεκάδα… Ο Λεό Ζαμπά είχε κέφια αλλά μόνο με κέφια, αγώνα δεν κερδίζεις. Ο Φιλίπε Σοάρες κι ο Χάρης Τσιγγάρας άργησαν, να ταιριάξουν. Ο «κάπτεν» Αντελίνο Βιεϊρίνια σήκωσε μεν, ανάστημα. Έβγαλε πάθος. Δεν έβγαλε πάσες. Δεν πήρε τον ΠΑΟΚ στους ώμους του.  

   Κι έμειναν οι υπόλοιποι στην άμυνα – προεξάρχοντος του «φύλακα άγγελου» Αλέξανδρου Πασχαλάκη - οι οποίοι προσέγγισαν στο ύψος των περιστάσεων. 

   Με αυτά τα δεδομένα ο ΠΑΟΚ – όντας υπό πίεση ενόψει Μίντιλαντ -  άφησε δύο βαθμούς στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Δύο πολύτιμους βαθμούς ενόψει πλέι οφ. .. 

   Όπως και να το κάνουμε πάντως,  η σκιά της Μίντιλαντ… Η Ευρώπη στο μυαλό του ΠΑΟΚ δεν δικαιολογεί, την κατά συρροή απουσία, αν και φυσικά είναι παρόντες,  βασικών παικτών του.  Η περίοδος εκτός φόρμας για αυτούς τους βασικούς παίκτες είναι η κύρια αιτία της ήττας τού ΠΑΟΚ με τη Μίντιλαντ κι η μη νίκη (sic) με τον Άρη. Είναι ένα θέμα… Πρόβλημα είναι ουσιαστικά, το οποίο χρήζει άμεσης λύσης. 

   Κι είμαστε σίγουροι πως δεν χρειάζεται η δική μας αναφορά, για να το αντιμετωπίσει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Είναι όμως, εγκλωβισμένος από ατυχίες (με τραυματισμούς και πανδημία)  στο ελλειμματικό υφιστάμενο ρόστερ. 

   Τούτο δε, αν και διαφαίνεται πως με Ζόαν Σάστρε και Φιλίπε Σοάρες σύντομα θα απεγκλωβιστεί. Πόσο σύντομα; Ο χρόνος θα δείξει! Και χρόνος πολύς για τον ΠΑΟΚ δεν υφίσταται… 

   Για τη «λευκή ισοπαλία» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αξίζει, να αναφερθεί κι το βάθος ψυχής την οποία κατέθεσε ο φορτωμένος μειονεκτήματα ΠΑΟΚ.  Στάθηκε όρθιος κόντρα σε σκληρή και βαριά ατμόσφαιρα. Κι επιβεβαίωσε πως ψυχολογικά έχει βρει τα πατήματα του. Μεγάλη υπόθεση ενόψει διεκδίκησης τριών στόχων στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο! 

   Αυτό το βάθος ψυχής υπό άκρως αντίξοες συνθήκες, οφείλει, να κρατήσει ο ΠΑΟΚ πέραν του ενός βαθμού. Και να το αξιοποιήσει την Πέμπτη με τη Μίντιλαντ. Για να μην πάει χαμένη  απώλεια των δυο βαθμών… 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.