Να μην κλωτσήσουν την καρδάρα...

Αρις Νικολάκης26 Ιανουαρίου 2023

Έχουμε πολλάκις αναφέρει πως ο αποψινός αγώνας – «πόλεμο» τον χαρακτήρισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου – είναι μία ολόκληρη χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Θεωρητικά τουλάχιστον, επειδή πρακτικά ουδείς γνωρίζει τι τού ξημερώνει. Κι είναι «μία ολόκληρη χρονιά» για τον ΠΑΟΚ καθώς με πρόκριση προσεγγίζει την διεκδίκηση ενός από τους κατά παράδοση κυρίαρχους στόχους του: Τα Κύπελλο!

Και δεν είναι υπερβολή. Αλήθεια είναι και δη… ψύχραιμη. Η υπερβολή βλέπετε – κατά πως εμείς συχνά πυκνά λέμε – είναι μία αλήθεια η οποία έχασε τν ψυχραιμία της. Περνώντας αλώβητος από το «Απόστολος Νικολαΐδης» - το οποίο, ως γνωστόν, έχει ήδη αλώσει θριαμβευτικά – ο ΠΑΟΚ απέχει δύο βήματα από τον Τελικό.

Φυσικά, ο αποψινός αγώνας θα είναι ο δυσκολότερος για τον ΠΑΟ για πολλούς λόγους. Ανάμεσα τους; Ο χαρακτήρας του! Είναι αγώνας δίχως αύριο. Σήμερα ή κάνει το (πρώτο…) βήμα για τον Τελικό ή κάνει το άλμα εις …βάθος! Και βυθίζεται σκορπώντας στο πουθενά αίμα και ιδρώτα του, για να φθάσει μέχρι εδώ με προοπτικές να πάει και παραπέρα….

Θα είναι δυσκολότερος επίσης επειδή ο Παναθηναϊκός με πρόκριση απόψε βρίσκει «σανίδα σωτηρίας» κι επιβιώνει δυο ναυαγίων του. Με το 2-0 στην Τούμπα κα με το 0-3 στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Με άλλα λόγια; Και πάλι, δίχως στάλα υπερβολής… Ο θάνατος του ενός είναι η ζωή του άλλου απόψε!

Σε αυτήν τη μονομαχία ζωής η θανάτου ουδεμία επίδραση χωρά από τις δύο προηγούμενες. Στο 2-0 της Τούμπας όλοι γνώριζαν πως δεν έκλεισε η υπόθεση της πρόκρισης. Όλοι αντιλαμβανόταν πως υπάρχει ένας ακόμη αγώνας. Στο 0-3 του «Απόστολος Νικολαΐδης» όλοι γνώριζαν πως χάθηκαν τρεις βαθμοί σε μία στροφή του «μαραθωνίου» του Πρωταθλήματος .Όλοι αντιλαμβανόταν πως υπήρχαν πολλές άλλες πολλές στροφές. Για να διορθωθούν …στραβές!

Η αποψινή μονομαχία ζωής ή θανάτου είναι ξεχωριστά μοναδική! Δεν είναι συνήθης. Είναι κι η τρίτη πράξη μιας… τριλογίας από εκείνες τις οποίες έρχονται, όταν δεν τις περιμένεις…

Δεν περιμένουν πάντως, εμάς όλοι μα όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ, να πληροφορηθούν και να αντιληφθούν τα περί της κρισιμότητας του αγών από εμάς. Αλίμονο. Όλοι μα, όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ όπως οι ίδιοι απέδειξαν στις δύο προηγούμενες πράξεις της τριλογίας πως έχουν βαθιά κατανοήσει. Και που βρίσκονται και πως βρίσκονται εδώ σήμερα και που θα βρεθούν αύριο. Ανάλογα με την έκβαση της τρίτης πράξης της τριλογίας βεβαίως, βεβαίως…

Δεν έχει δε, τόση σημασία ποιοι θα παίξουν, όση έχει πως θα παίξουν. Οι φίλπι του «δικέφαλου» κρατούνε το «πόλεμος» του Ρουμάνου προπονητή. Θεωρούνε πως για «πόλεμο» προετοίμασε την ομάδα του. Ευελπιστούνε πως ο πλους τους σε πελάγη ευτυχίας δεν έχει ακόμη… Ημερομηνία λήξης! Και Προσμένουν απόψε το βράδυ προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ, να μην κλωτσήσουν την καρδάρα με τους κόπους τους και τις προσδοκίες του κόσμου τους!

Αυτοί, προπονητές και παίκτες του ΠΑΟΚ, κάνουν – εδώ κι ημέρες - την φίλαθλη Ελλάδα να παραμιλά υποκλινόμενη στη λάμψη τους. Θα διακόψουν το παραμιλητό της; Θα σβήσουν τη λάμψη τους;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.