Να μην αδικηθεί ο ΠΑΟΚ από τον εαυτόν του!

Αρις Νικολάκης23 Φεβρουαρίου 2022

Φιλοδοξία: Αρετή ή ελάττωμα; Μέχρι ενός ορίου. Παν μέτρον άριστον, που έλεγαν κι ο αρχαίοι ημών πρόγονοι. Παρεμπιπτόντως, εάν τότε αυτοί αντιλαμβανόταν ποιοι θα ηταν τώρα οι απόγονοι τους… Θα αυτοκτονούσαν! Περιπιπτόντως, έτσι;

Και μη βαράτε, όσοι… διαφωνάτε! Μία απόπειρα χιούμορ επιχειρήσαμε…

Εξ αρχής της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου καταγράφθηκε στον ΠΑΟΚ η φιλοδ0ξία διεκδίκησης του Πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και προκρίσεων στο Κόνφερενς Λιγκ. Εκλήφθηκε ως αρετή Αποδείχθηκε… ελάττωμα!

Τούτο δε, δια χειλών Ραζβάν Λουτσέσκου. Μπορεί, να μη συμφωνείτε σε πολλά με τον Ρουμάνο προπονητή αλλά δεν μπορεί, να διαφωνείτε με την ευθύτητα του.

Με αυτό το… ελάττωμα αρμένισε για καιρό στα πελάγη τού Πρωταθλήματος. Ναυάγησε όμως, επειδή η φιλοδοξία ως αρετή θέλει κι άλλες αρετές. Κι ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν τις είχε.

Δεν τελείωσε ο ΠΑΟΚ φυσικά - όντας ατελεύτητος από γεννησιμιού του - στο ναυάγιο του Πρωταθλήματος. Ναυάγιο; Και βέβαια, ναυάγιο. Τέτοια - βλέπετε - είναι η αποτυχία για ομάδα επιπέδου τού ΠΑΟΚ η οποία έχει ως πρώτιστο στόχο την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Ως ομάδα επιπέδου ο ΠΑΟΚ ανέστρεψε πάντως το κλίμα. Σκάλισε τις στάχτες. Ξαναβρήκε φωτιά. Κι έφθασε σήμερα στην καταγραφή μιας άλλης φιλοδοξίας. Φιλοδοξίας η οποία για άλλες ομάδες φαντάζει… σκηνή από το απώτερο μέλλον. Για τον ΠΑΟΚ... ριζικό!

Ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί, να πετύχει στόχους και στο Πρωτάθλημα (κατεβάζοντας τον πήχη αυτού τού στόχου) και στο Κύπελλο και στο Κόνφερενς Λιγκ. Δεν είναι δική μας θεωρία. Είναι του Ραζβάν Λουτσέσκου ουσία…

Καθώς δε, πιστεύουμε πως το πάθημα έγινε μάθημα στον Ρουμάνο προπονητή... Το πάθημα με την φιλοδοξία εξ αρχής της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, η οποία από αρετή κατάντησε ελάττωμα. Έχουμε την αίσθηση πως αυτή τη φορά σκέφθηκε πολύ σοβαρά, πριν μιλήσει για τρεις στόχους. Σκέφθηκε πολύ σοβαρά ζυγίζοντας τα δεδομένα πολύ προσεκτικά.

Εν τούτοις στους δύο τελευταίους αγώνες ο ΠΑΟΚ ως ομάδα, ως σύνολο προπονητων και παικτών δεν τα πάει καλά. Δεν έχει πετύχει γκολ. Έχει μία ήττα και μία ισοπαλία. Δεν παίζει και καλή μπάλα.

Με λίγα λόγια; Κινδυνεύει κι η νέα φιλοδοξία να μην εξελιχθεί σε αρετή. Κινδυνεύει, να καταλήξει ως ελάττωμα…

Αν και τα δεδομένα πλέον, έχουν μερικώς διαμορφωθεί βελτιούμενα. Δεν είναι τα πάντα, όλα απέναντι από τον ΠΑΟΚ. Η διαμόρφωση τους οφείλεται σε σημαντικό έργο από προπονητές και παίκτες του Κυπελλούχου. Του οφείλονται εύσημα για το come back από την περίοδιο κόλασης - την διήγαν μέχρι τα τελειωματα του 2021 – σε μια περίοδο προσέγγισης παράδεισου. Αυτήν την οποία διήγαν μέχρι πρότινος στα ξεκινήματα του 2022.

Δεν την διάγουν στους τελευταίους αγώνες. Και τούτο είναι θέμα. Είναι σοβαρό θέμα, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους αστοχίας του ΠΑΟΚ…

Ως εκ τούτων ο αυριανός αγώνας είναι το κλειδί, για να καταστεί η φιλοδοξία τού ΠΑΟΚ αρετή. Να μην καταλήξει ξανά μανά ως ελάττωμα! Να μην αδικηθεί και πάλι ο ΠΑΟΚ από τον ίδιο του , τον εαυτό. Μετά μάλιστα, από εντυπωσιακό come back του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.