Να μας συγχωρείτε, Ραζβάν… Είναι τελικός!

Αρις Νικολάκης04 Νοεμβρίου 2021

Την δουλειά του κάνει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Και την κάνει καλά στην προκειμένη περίπτωση. Θεωρεί πως απόψε στην Τούμπα δεν είναι τελικός, ο αγώνας με την Κοπεγχάγη. Τι είναι; «Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας», είπε.

Είναι φως, φανάρι. Ο Ρουμάνος οσφράνθηκε… εσάνς άγχους στην ομάδα του. Ως εκ τούτου διαπίστωσε υπερφόρτιση. Και προχώρησε στην αποφόρτιση. Εξάλλου την, ωφέλιμη για τον ΠΑΟΚ, τακτική του Ραζβάν Λουτσέσκου εξήρε κι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. «Ο προπονητής μας απορροφά την πίεση. Είναι σημαντικό για την ομάδα», ανέφερε.

Παρεμπιπτόντως, οφείλουμε, να αναγνωρίσουμε στον διεθνή «κίπερ» του ΠΑΟΚ την ντομπροσύνη του. Όντας ευγνώμων στον περυσινό προπονητή του, τον Κυπελλούχο Πάμπλο Γκαρσία, τόνισε την βοήθεια του. «Με στήριξε. Κι ήμουν εκεί γι’ αυτόν»!

Είναι μεγάλη υπόθεση, βλέπετε, ο προπονητής να κερδίζει την ευγνωμοσύνη του παίκτη. Ο ΠΑΟΚ είναι τυχερός. Και πέρυσι κι εφέτος έχει προπονητές οι οποίοι κερδίζουν την ευγνωμοσύνη παικτών.

Τώρα, σε ό, τι αφορά τον αποψινό αγώνα… Επιτρέψτε μας, να τον θεωρούμε τελικό. Άντε με μικρό «Τ» κι ουχί κεφαλαίο! Τούτο δε, επειδή με νίκη ουσιαστικά κατακτά το τρόπαιο της… πρόκρισης. Με κάθε άλλο αποτέλεσμα απλά, παραμένει στην διεκδίκηση της. Θα ήταν μάλιστα, ακόμη ευκολότερη η κατάκτηση αυτού του… τροπαίου. Εάν κι εφ’ όσον απέφευγε την ανόητη ισοπαλία με την Σλόβαν. Μία υπόθεση επιχειρούμε έχοντας ως οδηγό τη νίκη με την Κοπεγχάγη.

Εκείνη η νίκη τότε, είναι σημαντική. Και θα είναι σημαντικότατη με μία ακόμη τώρα. Δεν είναι πάντως, ίδια τα δεδομένα….

Και να το εξηγήσουμε. Πρώτον, η Κοπεγχάγη παραμένει το φαβορί του Ομίλου, ακόμη και μετά την εντός έδρας ήττα της,. Δεύτερον, στον αγώνα της Δανίας ο ΠΑΟΚ την αιφνιδίασε. Ίσως, να τον υποτίμησε. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλή μπάλα εκεί. Τρίτον, η Κοπεγχάγη – με δική της ευθύνη - έμεινε γρήγορα με δέκα παίκτες. Τέταρτον, φέρεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση για τον αγώνα στην Ελλάδα. Και πέμπτον, ως φιλοξενούμενη ομάδα έχει λιγότερο άγχος από την γηπεδούχο.

Δεν είναι λοιπόν, ίδια τα δεδομένα. Θα λέγαμε – και το λέμε – πως είναι και δυσκολότερα για τον ΠΑΟΚ. Αν κι η Κοπεγχάγη είναι με την πλάτη στον τοίχο. Με ήττα θα βλέπει την πρωτιά με τα κιάλια, βλέπετε.

Αυτή η συγκεκριμένη περίπτωση να στριμώχνει πολύ την αντίπαλο του ΠΑΟΚ. Κι ίσως – λέμε: Ίσως – είναι το δεύτερο (το πρώτο είναι φυσικά, η ισχύς της έδρας του) πλεονέκτημα του Κυπελλούχου. Πρέπει να το αξιοποιήσει απόλυτα…

Θα είναι πάντως, τεράστια επιτυχία για τον ΠΑΟΚ η νίκη απόψε. Θα έχει πετύχει νωρίς, νωρίς έναν στόχο, τον οποίο έχει να πετύχει πολλά χρόνια. Κι η πρόκριση στις «16» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης αποφέρει πέρα από δόξα και χρήμα οφέλη αγωνιστικά, πνευματικά και ψυχολογικά! Αυτά τα οφέλη θα αποδοθούν με νίκη του (αήττητου, όπως τον μνημονεύει η ΟΥΕΦΑ) ΠΑΟΚ στον τελικό με την Κοπεγχάγη, στην Τούμπα.

Κι εδώ να μας συγχωρείτε, Ραζβάν. Είναι τελικός. Με μικρό «τ». Το είπαμε. Για να μην κάνουμε μεγάλη… αντίπραξη στον Ρουμάνο προπονητή. Καθώς πρεσβεύει, βλέπετε, το αντίθετο.!

ΥΓ 1 : Ορθά πράττουν στο μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Έκαναν ταχεία διάγνωση. Και προχωρούν άμεσα στη θεραπεία της αδυναμίας της ομάδας τους. Θα ήταν κρίμα κι άδικο, να χαθούν κι άλλες νίκες μέσα από τα χέρια τους.

ΥΓ 2 : Ορθά πράττουν στο ποδόσφαιρο του ΠΑΟΚ. Οι ανανεώσεις συμβολαίων είναι κινήσεις ευεργετικές και για παίκτες και για ομάδα τους. Οφείλουμε, να εξάρουμε την – επί του προκειμένου - διαυγή σκέψη τους, σε περίοδο κατά την οποία κορυφώνονται οι μάχες στα αγωνιστικά μέτωπα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.