Να καθαρίσει η βρωμιά από τον ΠΑΟΚ!

Metrosport Team12 Ιουνίου 2020

Έχουμε δύο σωματεία, δυο ποδοσφαιρικούς συλλόγους που έχουν ακριβώς τους ίδιους στόχους. Ωστόσο για τους γνωστούς λόγους ο Ολυμπιακός έχει εγκαθιδρύσει σχεδόν επιστημονικά μια αυτοκρατορία που με εφαλτήριο τη μόνιμη συμμετοχή του στο Champions League έχει εξασφαλίσει εισπράξεις που οι αντίπαλοί του στην Ελλάδα δεν τις βρίσκουν ούτε με το κιάλι. 

Αυτό δημιούργησε έναν αθέμιτο ανταγωνισμό που επέβαλλε σε έναν νέο επενδυτή όπως ο Ιβάν Σαββίδης, να τοποθετήσει στον ΠΑΟΚ ένα ποσό που φτάνει τα 150 εκ. Βρήκαν αυτά τα χρήματα ανταπόδοση; Ως ένα σημείο ναι αφού ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τρία κύπελλα, ένα πρωτάθλημα και νταμπλ ενώ του έκλεψαν ακόμη ένα. Ως ένα σημείο όμως γιατί πολλά από αυτά τα χρήματα φαίνεται ότι ξοδεύτηκαν με τη μέθοδο της υπερβολής και πιθανής υφαρπαγής. Για παράδειγμα: « Είπαν στον Σαββίδη ότι για να πετύχουμε αυτό θέλουμε 60.000€ ή να αγοράσουμε εκείνο τον παίκτη χρειάζονται 3 εκατομμύρια». Τα χρήματα που τελικά δίνονται είναι λιγότερα και η παρακράτηση γίνεται από κάστα που λυμαίνεται τον ΠΑΟΚ και τον κ. Σαββίδη. Αυτό πρέπει να συνέβη ουκ ολίγες φορές στη διοίκηση Σαββίδη με αποτέλεσμα τους τελευταίους μήνες ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ να απαγορέψει την οποιαδήποτε συναλλαγή προτού αυτή περάσει από τα γραφεία του στο Ροστόφ.

Συμπερασματικά στον ΠΑΟΚ υπάρχουν κάποιοι που εκμεταλλεύθηκαν τον Σαββίδη και έγιναν πλούσιοι τη στιγμή που τα προβλήματα της ομάδας λίμναζαν, καθυστερούσαν και κανείς δεν έκανε τίποτε. Το μόνο που γινόταν ήταν να χρησιμοποιηθούν ορισμένοι δημοσιογραφίσκοι προκειμένου να γεμίσουν με δικαιολογίες τον κόσμο προκειμένου να αλλοιώσουν την εικόνα που έβλεπε. Είναι δεδομένο ότι η κάστα αυτή υπάρχει και ο Σαββίδης από το Ροστόφ δεν μπορεί να τη διαλύσει. Ούτε και ο υιός του που προφανώς έχει πέσει θύμα αυτής. 

Από την άλλη έχεις τον Βαγγέλη Μαρινάκη που όπως ξέρουν όλοι στο λεκανοπέδιο, οι πληρωμές δεν είναι το αγαπημένο του. Εκτός από τους παίκτες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης δύσκολα βλέπουν το χρώμα του χρήματος και όσοι έχουν το θάρρος απλώς φεύγουν, (γιατί αρκετοί είναι αυτοί που φοβούνται και παραμένουν). Στον Ολυμπιακό δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κάστα. Αντιθέτως υφίσταται η λογική ότι ο πρόεδρος δίνει όπου και όσα θέλει χωρίς κανείς να τολμά να βγει παραπονούμενος. 

Συγκρίνετε τώρα τα δύο σχήματα: Τον Σαββίδη που λατρεύει την καθαρότητα, την τιμιότητα και ουκ ολίγοι τον έχουν εκμεταλλευτεί και τον Μαρινάκη που έχει τις εισπράξεις του Champions League, δεν τολμά κανείς να του ζητήσει τίποτε και διοικεί την ομάδα αλλά και τα ΜΜΕ (πολλοί λένε και μέλη της κυβέρνησης) ελέγχοντας και το τελευταίο ευρώ. Ποιος θα επιβιώσει; Ο Μαρινάκης μπορεί να μην επιβιώσει μόνο λόγω δικαστικών υποθέσεων ενώ ο Σαββίδης μπορεί να επιβιώσει μόνο αν έρθει εδώ, καθαρίσει τον ΠΑΟΚ ή από το Ροστόφ συνεχίζει να στέλνει εκατομμύρια . Αυτός αποφασίζει!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.