«Να κάνουν καταγγελία για τον μασκοφόρο στο Καραϊσκάκη»

Metrosport Team03 Φεβρουαρίου 2020

ΠΑΟΚ και Ξάνθη πρέπει να προχωρήσουν σε καταγγελία για όσα συνέβησαν στο Καραϊσκάκη με την είσοδο ενός μασκοφόρου πριν την έναρξη του αγώνα του Ολυμπιακού με την ακριτική ομάδα, όπως υποστήριξε μιλώντας στο Metropolis 95,5 ο Λάκης Σημαιοφορίδης.

Υπενθυμίζεται πως την ώρα της προθέρμανσης, άγνωστος άνδρας φορώντας τη μάσκα του Ιβάν Σαββίδη εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο και προχώρησε σε προκλητικές κινήσεις κατά των παικτών της Ξάνθης πετώντας τους ρούβλια.

Το περιστατικό εξετάζει ήδη ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Γιώργος Λαΐνης προκειμένου να κρίνει αν θα προχωρήσει σε άσκηση δίωξης, ωστόσο, όπως υποστήριξε ο Λάκης Σημαιοφορίδης ανεξαρτήτως της όποιας στάσης του εισαγγελέα ΠΑΟΚ και Ξάνθη πρέπει να προχωρήσουν σε καταγγελία.

«Επειδή πρόκειται για περίπτωση που λογικά δεν πρέπει να αναφέρεται στο φύλλο αγώνα ή τις εκθέσεις των παρατηρητών, ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη πρέπει να κάνουν καταγγελία. Για να δρομολογηθεί κυρωτική διαδικασία με βάση τις διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα πρέπει ή να υπάρξει καταγγελία ή να επέμβει αυτεπάγγελτα ο υπεύθυνος δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων εισαγγελέας», δήλωσε ο Λάκης Σημαιοφορίδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πιθανές ποινές που μπορεί να επιβληθούν στον Ολυμπιακό:

«Είναι ένα αδίκημα που επισύρει ποινές όχι τέτοιου ύψους όμως που θα μπορούσαν να στοιχίσουν στον Ολυμπιακό. Υπάρχει η αντικειμενική ευθύνη του Ολυμπιακού για το ότι μπήκε ο φίλαθλος στον αγωνιστικό χώρο. Για το ότι δεν αποτράπηκε η είσοδός του. Σαν περιστατικό μπορεί να πάει στην έννοια του ρατσισμού και της περιφρονητικής πράξης. Δεν γνωρίζω αν ο κύριος αυτός μπορεί να ταυτοποιηθεί, σε κάθε περίπτωση όμως μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να επιβληθεί μια ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές σε συγκεκριμένη θύρα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.