Να φύγει και να μη γυρίσει για τον ΠΑΟΚ…

Αρις Νικολάκης16 Μαΐου 2021

Καλή, δε λέμε, η δεύτερη θέση. Δε θα πετάξουν όμως, την σκούφια τους από χαρά οι φίλοι του «δικέφαλου». Δεν είναι τού επιπέδου της δικής τους ομάδας αυτή η θέση. Αρκούνται βέβαια, στο … των αρχαίων προγόνων μας: «Δυοίν κακοίν (ΣΣ: Η δεύτερη κι η τρίτη θέση) προκειμένοιν το μη χείρον, βέλτιστον…»!

Αυτό το Πρωτάθλημα είναι μία αποτυχία για τον ΠΑΟΚ. Τούτο δε, καθώς για το επίπεδο του μοναδικός στόχος είναι η πρωτιά. Δεν τον πέτυχε. Απέτυχε. Έσωσε πάντως – για να λέμε και του …στραβού (ΠΑΟΚ) το δίκιο – και δη με αξιοπρέπεια ό, τι σωνόταν. Όλα κι όλα. Οφείλουμε και να αναγνωρίσουμε και να επαινέσουμε προπονητές και παίκτες. Αναρριχήθηκαν από τα Τάρταρα με την ψυχή τους και το σπαθί τους στην επιφάνεια της γης.

Να φύγει λοιπόν, και να μη γυρίσει αυτό το Πρωτάθλημα. Αν και το πέλαγος της πίκρας στο οποίος έπλεε ο κόσμος του ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια του… Με την αγωνιστική βελτίωση στα πλέι οφ αφήνει μία – έστω… ελαφρά - γεύση γλύκας.

Κι αφήνουμε το Κύπελλο έξω από όλες αυτές τις αναφορές μας στο Πρωτάθλημα. Άλλη η μία διοργάνωση κι άλλη η άλλη. Για να κλείσουμε αυτήν την παρένθεση αναγνωρίζοντας κι επαινώντας την παρουσία του ΠΑΟΚ σε έναν ακόμη Τελικό. Μια συνήθεια η οποία – αφήστε μας, παρακαλούμε, να επιμένουμε –έγινε λατρεία!

Να φύγει αυτό το Πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Την δέκατη ένατη νίκη του ΠΑΟΚ. Έτσι να σφυρίξει ο διαιτητής τη λήξη του αγώνα με τον Αστέρα απόψε στην Τούμπα. Και να τού στρέψει την πλάτη αυτού του Πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ.

Να κρατήσει φυσικά, όλα τα λάθη του. Και πριν και στην διάρκεια του. Τα λάθη τα οποία εξελίχθηκαν σε παθήματα. Για να γίνουν μαθήματα. Δεν πρέπει ο ΠΑΟΚ – ως πλήρης οργανισμός - να κάνει ξανά αυτά τα λάθη. Δεν πρέπει να πετάξει ξανά στη θάλασσα ένα βουνό λεφτά με αποτυχημένες επενδύσεις.

Και μη μας πείτε… Ποιόν κόφτει, καθώς λεφτά του Ιβάν Σαββίδη είναι. Διαφωνούμε σφόδρα. Λεφτά του ΠΑΟΚ είναι. Στον ΠΑΟΚ τα επενδύει ο Ιβάν Σαββίδης. Κι όταν πάνε στη θάλασσα… Ο ΠΑΟΚ τα κλαίει. Δεν τα κλαίει ο Ιβάν Σαββίδης επειδή αυτός με την ψυχή του για τον ΠΑΟΚ τα δίνει…

Λάθη έγιναν απ’ όλους. Ναι, απ’ όλους ανεξαιρέτως. Και πριν και κατά την διάρκεια αυτού του Πρωταθλήματος. Να μάθουν όλοι. Ναι, όλοι ανεξαιρέτως να μάθουν από τα λάθη τους. Να μην γίνουν ξανά. Για να μην πάει χαμένο κι άλλο Πρωτάθλημα.

Με δυο λόγια; Τα παθήματα να γίνουν μαθήματα. Κι ένα πρώτο μάθημα είναι η προετοιμασία για το νέο Πρωτάθλημα…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.