Να εμβολιαστούν ΟΛΟΙ σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση

Δημήτρης Κανελλάκης03 Δεκεμβρίου 2020

Τα εμβόλια για τον κορωνοϊό είναι έτοιμα. Οι εταιρείες που τα έχουν παράξει παίρνουν, η μία μετά την άλλη, τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Κάποιες χώρες ανακοίνωσαν ήδη ότι σε εθνικό επίπεδο τα έχουν κρίνει ασφαλή, με πρώτο το Ηνωμένο Βασίλειο. Η πλειοψηφία των επιστημόνων διαβεβαιώνει ότι από την στιγμή που ο FDA έδωσε την έγκριση δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας, δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανασφάλεια, δεν υπάρχει τίποτε που να μας το έχουν κρύψει.  

Υπάρχει, όμως, και ο αντίλογος. Τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Υπάρχουν επιστήμονες που αμφισβητούν την ασφάλεια των εμβολίων, πολιτικοί οι οποίοι εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για την "υπερβολικά εσπευσμένη", όπως την χαρακτηρίζουν, έγκριση, ειδικά από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Παρόλα αυτά, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε τα πρώτα στοιχεία στη διάθεσή μας. Θα ξέρουμε, από τις χώρες όπου ξεκινούν άμεσα (Βρετανία, Ρωσία, Τουρκία κ.α) οι εμβολιασμοί, αν είναι ασφαλή, αν υπάρχουν παρενέργειες, αν υπάρχουν -σοβαρότεροι απ' αυτούς που ούτως ή άλλως υπάρχουν για κάθε εμβόλιο, κίνδυνοι για την υγεία από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πιστεύουν ότι οι πολίτες θα σπεύσουν για να εμβολιαστούν. Εχουν, όμως, και μια ανησυχία για την αντίδραση των αρνητών του κορωνοϊού και όσων εντάσσονται στο -ευρύτερο- αντιεμβολιαστικό κίνημα. 

Γι' αυτό και ετοιμάζουν καμπάνιες, ενέργειες παρότρυνσης, εμψύχωσης, διαβεβαίωσης για την ασφάλεια. Καλά είναι όλα αυτά και απαραίτητα.

Ωστόσο, η καλύτερη καμπάνια σε αυτές τις περιπτώσεις είναι το... ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Και ειδικά για εμάς εδώ στην Ελλάδα, το ισχυρότερο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, η πιο αποτελεσματική καμπάνια, ο ΜΟΝΟΣ, ίσως, τρόπος για να πειστούν όσοι αμφιβάλλουν, αμφισβητούν, ανησυχούν, φοβούνται, θεωρούν παράλογο μέσα σε λίγους μήνες να είναι έτοιμο, ασφαλές, αποτελεσματικό ένα εμβόλιο, είναι να δούνε με τα μάτια τους να εμβολιάζονται αυτούς που τους διαβεβαιώνουν πως όλα έγιναν υποδειγματικά, ότι ακολουθήθηκαν όλοι οι κανόνες, όλα τα πρωτόκολλα.

Οφείλουν, λοιπόν, οι επιστήμονες και οι πολιτικοί, να εμβολιάζονται σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Μπροστά στις κάμερες. Οι γιατροί των νοσοκομείων, οι καθηγητές πανεπιστημίου, όλοι αυτοί που καθημερινά, τους οκτώ τελευταίους μήνες, έγιναν κομμάτι της καθημερινότητάς μας και μας προτρέπουν να εμβολιαστούμε, μας δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν πρέπει να μας τρομάζει τίποτε.

Το ίδιο και οι πολιτικοί αρχηγοί, οι υπουργοί, οι βουλευτές. Αν τους δούμε όλους αυτούς να κάνουν το εμβόλιο μπροστά στα μάτια μας, τότε θα καμφθούν οι ανησυχίες, θα αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμών, θα έχουμε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι τα αποτελέσματα που είναι απαραίτητα για να τελειώσουμε με την πανδημία...   


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.